4 personen

1. Snijd de kippenbouten in niet te grote stukken, was ze en dep ze droog.

2.  Fruit in een ruime pan met olie ui en knoflook aan en voeg de tomatenpuree toe.

 3. Voeg al roerend massala toe en laat goed meebakken. Voeg de kip toe en de peper en laat even goed bakken.

 4. Voeg kippenbouillon toe en breng aan de kook met de deksel op de pan. Laat op een zacht vuur in 30 minuten gaar stoven. Breng op smaak met zout, peper en eventueel suiker en kijk of er voldoende vocht in het gerecht zit (ongeveer 4 cm). Vul eventueel aan met wat bouillon of water.

 5. De bereiding van de aardappelen is bijna gelijk. Fruit in een ruime pan met olie ui en knoflook aan en voeg de tomatenpuree toe. Voeg al roerend massala toe en laat goed meebakken. Voeg vervolgens de aardappelblokjes toe met de kippenbouillon en laat dit alles goed stoven op een niet al te hoge vlam. Als de aardappelen bijna klaar zijn voeg je de kort geblancheerde kouseband toe. Breng op smaak met zout, peper en kijk of er voldoende vocht in het gerecht zit (ongeveer 2 cm). Vul eventueel aan met wat bouillon of water.

6. Serveer met de hardgekookte eieren en rotiplaat (pannekoek)

 

Receptuur: aangepast door Robert Kranenborg & Julius Jaspers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.