Ik ben d’er klaar mee… Ik ben sinds 22 december aan bed gekluisterd (voor wie het niet weet, ik had de knieschijf uit de kom waar 6 weken later nog een ontsteking overheen is gekomen… Operatie en totaal 3 maanden uit de roulatie) en ben klaar om weer eens in de hoofdstad uit eten te gaan. We rijden gezwind (hahaha) richting Nieuwmarkt, parkeren daar de auto (halverwege de Munt) en lopen de wallen op. Nu kom ik niet zo vaak in de binnenstad, en al helemaal niet ’s avonds, en ik wordt ook nog oud, maar holy shit wat een hoop volk, niet normaal. Ze zitten allemaal onder de warmte-stralers, drinken allemaal bier, en zijn allemaal aan het blowen, althans zo lijkt, en vooral ruikt het. Van de Nieuwmarkt is het een kort stukje over de Zeedijk, alwaar ik nog even een Japanse winkel wordt ingetrokken voor een foto (geen grap), bij de steeg van Dun Yong slaan we linksaf om op de Oudezijds Achterburgwal weer naar rechts te gaan, het doodlopende stuk op.

Mata Hari, van de mannen van o.a. Verlan, is sinds een paar maanden open en zit op deze dinsdagavond om 19:00 uur al lekker vol. Ik ben hier voor het eerst, de vrouw was hier eerder en besteld voordat we al zitten de prima kaassoufflé’s en heerlijke brioche-crostini’s met makreel en komkommer. Goed begin!

 We bestellen, het is allemaal een beetje share-able maar dat doen we lekker niet, en ik start met de Tropea uien tarte Tatin met zure room en bieslook. Meteen een probleem want de taart is zo godsliederlijk lekker en mede daardoor het puntje best wel klein.

De wortels van de vrouw, met karnemelk, dille en hazelnoot zijn ook heerlijk, die had ze de vorige keer ook en ik mag een hapje proeven.

Ik deel, want dat is de bedoeling, de zeeduivelstaart met mijn vriendin ACP, die komt met een beurre blanc en salsa. Bij salsa denk ik aan wat vrolijkers, vooral kwa kleur, maar de smaak is prima, zeker met de beurre blanc.

Ik ben een ijsfanaat, en ze hebben een softijsmachine, dus toe neem ik soft ijs met olijfolie en crumble, goddelijk!

Er komen nog wat madeleines ‘maison’ met tonakbonencrème en we duiken na 2 uur weer de wallen op. Toptent!

Mata Hari|Oudezijds Achterburgwal 22|Amsterdam


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.