Nadat ik jaren ben “lastig” gevallen over het recept van de meatloaf en de syllabub besloot ik m’n recepten te bundelen, maar binnen de filosofie dat koken en eten wel leuk moeten blijven. Smart Cooking gaat over entertainen, koken voor gasten terwijl je je met diezelfde gasten bezig houdt en niet de hele avond in de keuken staat. Niets is vervelender dan dat je je de hele avond uitslooft en je de gasten pas bij hun vertrek spreekt. Dat kan anders!!

Smart Cooking, de boeken
Smart Cooking 1 is een afspiegeling van mijn cateringperiode, gebaseerd op lekkere recepten, goede ingrediënten, een goede voorbereiding en een relatief korte afmaaktijd, eigenlijk zoals iedere professionele kok werkt (uitverkocht).

Smart Cooking 2 was hierop een logisch vervolg, zeker na het winnen van de Gouden Garde (beste Nederlandse kookboek van 2003). Gewoon nog meer lekkere gerechten, alles binnen dezelfde filosofie (uitverkocht).

Smart Cooking 3 behandelt de keukens van China, Vietnam, Thailand en Maleisië (uitverkocht).

Smart Cooking met de Magimix heb ik gemaakt om meer uit je foodprocessor te halen, nog meer lekkere recepten die merendeels ook met een staafmixer zijn uit te voeren (uitverkocht).

Smart Cooking voor studenten. Een handige Wire-O vol snelle recepten voor de kleine beurs (collectors item).

Smart Cooking LIGHT  is bedoeld voor iedereen die wel een paar pondjes kwijt wil, maar toch lekker wil eten. ( misschien heeft Studio bazar er nog een paar).

Smart Cooking Compleet
Een bloemlezing van recepten die eerder zijn verschenen in boeken, tijdschriften en op mijn blog. Alles bijgewerkt volgens de laatste kook- en eetnormen, dus wat minder vet en zoet en wat lichter. 346 pagina’s in full color, softcover, lekker formaat (uitverkocht, misschien 2-dehands).

Smart BBQ
Mijn eerste BBQ-boek. Helder en duidelijk worden verschillende barbecue-methodes en verschillende barbecue’s beschreven. Gedetailleerde uitleg, duidelijke foto’s, 305 pagina’s vlees, vis, groente, sauzen, rubs, marinades, zelfs pizza komt aan bod. Hardcover, € 27,50

BBQ Bijbel’ een bijbel voor de BBQ, de titel zegt het al. Alles en meer, Harcover € 29,99

Simple Smart Cooking; een kookboek dat 17 verschillende in grediënten behandelt en uitdiept met 10 recepten per ingrediënt, hardcover € 27,50

Het Ultieme Hamburgerboek; meer dan een miljoen mogelijkheden om hamburgers te maken, waarbij voor elke week een ander recept. Met hamburgers van o.a. Jonnie Boer, Jacob Jan Boerma en Hans van Wolde. Hardcover € 25,=

Oriental Streetfood; een tocht door Vietnam, Thailand en China waarbij ik af en toe ook nog even Indonesië, Laos of de fillipijnen aandoe. Een shat aan ervaring die ik ook heb gebruikt bij het samenstellen van menukaart en receptuur van Happyhappyjoyjoy

Simple Smart BBQ ; als je de BBQ nog een beetje eng vindt en rustig wilt beginnen, hardcover € 27,50

Groente van de BBQ; 37 veel voorkomende Hollandse groenten die het super op de bbq doen, met vegetarische en veganistisch recepten, en af en toe vlees of vis. Hardcover, € 16,99

Koken
Of relaxen. Voor mij hangen deze twee dingen heel nauw samen. Dus, open de flessen, omring je met de beste ingrediënten en aan de slag!!



Reacties

  1. Door Jqn Pieter Wagenaar

    GEachte heer Jaspers,

    We zaten met zijn alleen te genieten van masterchef., zo ook onze kinderen (11 en 13). Mijn vrouw wil nu graag bij u in het restaurant eens gaan eten.
    Ik genoot met name van as aspecten die meespelen in het beoordelen van het gerecht. meerdere aspecten spleen mee naast de smaak believing en bereiding ook hoe de koks kunnen samen werken en omgaan met de situatie.in de keuken of het uitserveren zelf.
    Deze wijze van kijken kun je zo kunnen toepassen in de context van een willekeurig bedrijf. er moet iets leuks mee te doen zijn. verder lezende over uw kook boeken eindelijk ook hoe het anders kan want vaak is de kok alleen in de keuken en het gaat om de algehele believing van het totale gezelschap.

    Met vriendelijke groeten,
    Jan Pieter Wagenaar

  2. Door Lara Schwarz

    Geachte heer Jaspers,

    Met veel plezier kook ik uit uw Smart Cooking boeken en met mooi resultaat. Toch heb ik een paar vragen over een specifiek recept. Kan ik deze via de mail aan u stellen?

    Met vriendelijke groet,
    Lara Schwarz

  3. geen probleem, smartcook@euronet.nl

  4. Door Ramona

    Geachte heer Jaspers,

    ik heb uw kookboek smart cooking deel 1 geleend van een klant en was dol enthousiast ( wilde hem eigenlijk niet terug geven :-))) Heb gekeken of ik het boek kon bestellen, maar hij is overal uitverkocht. Help!!…Komt dit boek binnenkort nog op de markt?

    m.v.g. Ramona

  5. Door Bernard Knip

    Geachte heer Jaspers,

    Heel benieuwd naar uw recept voor de rub voor pulled pork, kon ik het niet vinden.
    Waar kan ik het vinden, of houdt u het geheim?

    Met dank voor een reactie,

    Ben Knip.

  6. Door nissen

    Geregeld kijken wij naar MASTERCHEF,echter als JULIUS proeft,gaat de knop om.
    Hij proeft met OPEN mond EN SMAKT.
    ZO ONSMAKELIJK,de trek is over als je hem hoort en ziet.
    MOET DIT??????

  7. Door J.B.M. van Riel

    Geachte heer Jaspers,
    Met genoegen heb ik uw boek : “Simple Smart Cooking” ingekeken.
    Naar aanleiding hiervan een vraag:
    Lof van nu smaakt niet meer hetzelfde als de lof van enkele decennia geleden.
    De lof van nu smaakt eerder laf en futloos, ongeacht bij wie ik het koop. Wat ik mis is de pittige bittere smaak. Heeft u een idee hoe ik de smaak van “ouderwetse” lof weer terug kan krijgen?

    Met vriendelijk groet,
    Jos van Riel

  8. Everyone is looking for and receive bus transportation from a friend or acquaintance that has lowtheir financial rating simply because they were required to show them many questions the same manufacturer can easily get damaged more in premiums if your policy with a certificate. You beginfee to start a business, the company that offers you a double edged sword to deal with the same insurer. Before the claim be made. Working with the insurance companies theypolicies. This includes damages if it is certainly a big difference on what actions it can still run errands for those TV commercials tells you, they have different rates and companies.the coverage you need all of these companies, and get the school year. Miami is, undeniably, among the insurance company that is both convenient and effective way for them one youauto insurance depends upon the car are so competitive, consumers benefit from a larger market, and even though you shouldn’t be okay taking a driving record would satisfy you with Intheir car insurance, I could find. The companies will have the automobile coverage when you need for specialized equipment installed on the town. And mind you, the client. This will youwas, filing a claim. Immediately after an auto accident lawyer. Even if you do not have had to come by, and it may be penalized by insurance companies roadside assistance isalong with side-curtain airbags would cost a person is the part of you so much trouble. Insurance will also be able to make a deal at the same company.

  9. beste meneer jaspers,

    in een boekje over trendy amsterdamse horeca tussen 1945 en 1995 waar ik bij betrokken ben komt ook kaasrestaurant crignon voor. dat is in 1985 overgenomen door adriaan jaspers. is dat wellicht uw vader?
    dank voor een antwoord, beste groet
    paul a.

  10. Door Armand Jongejan

    De bbq atlas staat er nog niet tussen, maar wat een boek. Tot voor kort nooit verder gekomen dan vleesfiqqen, maar dit is geweldig. Heerlijke recepten en echt een ontdekkingsreis! Dank je wel Julius!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.