Julius LibelleIs het een afwijking? Ik weet het niet, maar van kinds af aan ben ik bezig met eten. Op de middelbare school kluste ik al bij met koken, cateringetje hier, keukentje daar, met als voorlopige top mijn ‘eigen’ restaurantje in Frankrijk, waar ik de dag na mijn eindexamen naar toe vertrok. Na terugkomst wist ik wat ik wilde, doorgaan!!.

Na ruim 10 jaar kokkerellen, winkels, catering, restaurant, beurzen, heb ik me 20 jaar volledig op Studio Bazar gestort, de hardware zeg maar, maar omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan heb ik in de in de afgelopen 15 jaar 10 (!) kookboeken geschreven en 370 afleveringen van Topchef en Masterchef gepresenteerd.

Ondertussen heb ik in 2014 & 2016/2017 3 restaurants geopend (Julius bar&grill en 2 Aziatische streetfoodrestaurant Happyhappyjoyjoy), die ik in januari 2019 weer van de hand heb gedaan.

Eind oktober komt mijn 16de kookboek uit, Stoofbijbel, en verder ben ik momenteel druk met van alles en nog wat als het maar food-gerelateerd is en van hoge kwaliteit!Reacties

 1. Door Tim Vogels

  De nieuwe site is mooi geworden,ik kijk er geregeld op!!

 2. Geachte heer Jaspers,
  Met genoegen hebben mijn vrouw en ik de serie Masterchef Holland 2014 bekeken en we hebben veel waardering voor de toenemende deskundigheid van de amateurkoks en de moeilijke taak van de jury. Eén ding is ons niet duidelijk. Wij zagen beoordelingen van de kookkunst en niet van een chef, die volgens ons niet alleen uitmuntend koken en bakken kan, maar ook een keuken runnen.
  We misten dus een gelijktijdige beoordeling van kok en chef.
  Wat zien we over het hoofd?
  Met vriendelijke groet,
  Jan Littooij
  Lelystad

 3. Geachte heer Jaspers. Op zaterdag 14 juni j.l. heeft u bij de Vomar te Haarlem een kookdemonstratie gegeven. Het was geweldig. Als hobbykok weet ik wel wat, maar nu toch weer een andere kijk op koken., waarvoor mijn dank.
  Echter, u heeft ook beloofd dat de recepten die u bij Vomar maakte, de volgende dag al op uw site zouden komen te staan. Ik kijk regelmatig op uw site maar ik kan niets vinden. Doe ik iets verkeerd?
  Met vriendelijke groet,
  Jan Linnemann.

 4. Beste Julius,

  Onder de indruk van je concept in Amsterdam.
  Binnenkort koffie doen?

 5. Door Erwin Redeman

  Ha Julius, txs voor een paar heerlijk BBQs en alvast voor degene die nog komen. Wat is lekker eten toch leuk en …. Lekker.

  Erwin.

 6. Door Femke Paulis

  hallo,
  wij zijn van De Nieuwe Veste in Coevorden. We hebben nu een opdracht gekregen om aan typisch Nederlands gerecht een mediterraans tintje te geven.We hebben nu twee gerechten bedacht: 1. Een vlaai met sinaasappel en een bodem waarin mediterrane kruiden zijn verwerkt. (we weten niet of dit lekker is) 2. Een hutspot met verschillende mediterrane groenten. Heeft u een idee welke kruiden er goed bij sinaasappel passen en welke groentes lekker zijn bij de hutspot? Wat denkt u van deze gerechten of heeft u zelf een goed idee?

  mvg
  Femke, Marloes, Zoë, Larissa

 7. Door Hazel Kutuk

  Beste meneer Jaspers,

  Ik heb een schoolopdracht waarbij ik een intervieuw mag doen met een bekende Nederlander. Ik zou dat graag met u willen doen. Ik heb een paar vragen die ik u wil stellen over uw passie. Als u mij een berichtje zou willen sturen, zou ik dat heel fijn vinden.
  Mvg,
  Hazel

 8. Door Johan Clement

  Geachte heer Jaspers,

  Zit net te kijken naar een kookprogramma op de maandag 12 oktober 2015!
  De uitzending gaat over tempura……
  Jammer genoeg slaat het nergens op……
  Mijn vrouw afkomstig uit Tokyo Japan, weet hoe tempura moet worden bereidt.
  Jammer genoeg, wat wij zien op TV is aangepast aan westerse normen.
  Is dus eigenlijk een aanfluiting voor uw programma.
  Waarom niet een Japanse chefkok uitnodigen?????

  Met vriendelijk groet,
  Johan Clement

 9. Door jeroen van den bos

  Goedenmorgen,

  Graag zou ik de aandacht vragen voor een nieuw verschenen boek:

  Gringo in Paradise is een reisverhaal. Een verhaal over een doodgewone jongen uit Nederland die rockstar wilde worden, maar terecht kwam in Europa’s sterrenkeukens en via de Verenigde Staten in Zuid Amerika neerstreek.

  Daar leert hij met vallen en opstaan zich aan te passen aan het leven op dit continent. Daar leert hij omgaan met de gewelddadige samenleving van Rio de Janeiro, met mojitos doorspekte nachten in Havanna, liefde op het eerste gezicht in Buenos aires, en vliegen in helikopters.

  Daar, op een markt, omringd door varkens en prostituees, ontmoet hij “Velho”; een oud kereltje die zijn geld verdient door 200 kilo groenten achter zich aan te slepen. Hij leert Fernando kennen, die braadworst met chimichurri serveert op 1900 meter hoogte op de flank van het Andes Gebergte. Andrea laat hem zelfgestookte cachaça proeven in één van de gevaarlijkste getthos van Rio. Hij serveert Mahmud Ahmadinejad, de President van Iran, lam met safraan en linzen terwijl een Rabbijn toekijkt. In zijn jazz bar in Buenos Aires leert hij de perfecte negroni te maken, en op Saint Lucia dwaalt ’s-nachts een geest door zijn keuken.

  En hoewel zijn leven getekend zal zijn door koken, verlaat hij die, om in een drie delig pak uiteindelijk general manager te worden in een vijf sterren hotel. Gesteund door zijn Argentijnse vrouw en Braziliaans-Nederlandse zoon eindigt de reis waar hij begonnen is: met een brede glimlach op zijn smoel.

  http://boekscout.nl/shop/_.aspx/Gringo_in_Paradise_sterrenkeuken_koken_reizen?bookId=6111

  Jeroen van den Bos is kok, fotograaf en hotelier. Na zijn jeugd in Nederland te hebben doorbracht reisde hij via België, Engeland en de Verenigde Staten naar Zuid Amerika. Hij woont met zijn Argentijnse vrouw en Nederlands-Braziliaanse zoon in Rio de Janeiro en Buenos Aires.

  Met vriendelijke groet,

  Jeroen van den Bos

 10. Door Gert-Jan Westerveld

  Goedendag heer Jaspers, is er al bekend of er ook in 2018 een Butchers Heaven zal plaatsvinden? Kijk er alweer naar uit….

  Mvg,
  GertJan

 11. Door Hans Groenwegen

  Studio Bazar naar de afgrond geleid, omdat zakelijk inzicht totaal ontbrak in de familie

 12. Door julius

  test op 9 november

 13. Door ellen

  Beste hr Jaspers,
  dank voor de mooie stoofbijbel.
  Top,al die recepten.Er is alleen 1 ding wat ik miste.Juist bij stoven is een slowcooker zo ideaal maar die staat er helaas niet tussen.Moet ik dus zelf ombouwen.Lukt wel maar ik ben wat lui🤔

 14. Door Annet Both

  Wens u beterschap, lees graag de blogs en kijk altijd naar de recepten en foto’s van gerechten uit restaurants.
  Hopelijk kunt u snel weer genieten van het betere eten thuis en onderweg.
  Op een goed herstel,

  groeten, Annet Both

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.