Dag 2 Dagwinnaar Youri stelt de brigade samen en kiest de niet altijd populiare Sandra, met Corné en Elian, en is zelf chef. Opdracht is een voor, een tussen en een hoofdgerecht met zeeduivel. Er liggen 2 grote vissen in het ijs en ze gaan meteen hakken. Wat de tweede brigade mist aan creativiteit wordt goed gemaakt aan smaak, lichtgegaarde zeeduivel met soja, pasta met iets te gare vis, en op zijn Hollands met champignons, spruitjes en een tikkie te zure witte wijnsaus. De brigade van Youri is creatiever, een nare kokossoep met zeeduivel, te zoute spinazie met aardappelcroutons, en een heerlijke mediterrane bereiding. Beide een mager 6-je. Later komen we er achter dat de kokosnoot bedorven was, maar ja, dat hoort ook bij koken, onderscheiden en bepalen of de spullen wel goed zijn. In de TopClass van deze dag doen we een simpele Japanse tataki van ossenhaas met een mooie saus. De kandi moeten daar een spinazie wakamé sesamsalade bij maken wat voor onrust zorgt. Slechts een paar kennen dit product en proberen het op een of andere manier te ontzouten. Sandra, Michelle en Peter Jan hebben niet echt een idee, en laten het liggen op de salade, en Youri…, wint zijn 2de privilege.

Dag 3

Eindelijk gaat Michelle knallen, ze scoort direct een 7 met haar courgette variaties, terwijl concurrent Jurgen nu op achterstand staat. We gaan de TopClass in met 2 kandidaten op de wip. Peter Jan is vanochtend al met migraine afgehaakt, dus er gaat er vanmiddag maar 1 uit. De Class bestaat vandaag uit een béchamelsaus waar we daarna een salpicon van maken, krokettenvulling dus. Hier doen we wat vlees door, waar we daarna een schelpje mee vullen en frituren (morgen het recept, maar dan anders). Iedereen schrijft alles keurig op tot en met de foelie, maar na de demo vertellen we dat we een identiek gerecht willen maar dan niet met vlees maar met schelpdieren, hahaha….. Beide kandidaten vechten als leuwen, en scoren identiek, wat betekent dat we afscheid nemen van Jurgen en Michelle met de hakken over de sloot mee gaat naar morgen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.