Maar dan niet echt een receptje, meer een handleiding(-kje)…

Mijn moeder werd dus 91 afgelopen donderdag, vriend Ron zou buiten komen koken voor 16 man maar er werden zware slagregens en kou voorspeld, en de vooruitzichten stelden niet teleur…, wat een dag! Alles afgeblazen en uiteinden en petit comité aan de keukentafel met 1,5 meter tussen ieder huishouden.

Kokellen dan maar; haring met grofgemalen peper en zolderspek van Broekhuijzen bij de borrel, zwezerik met dubbelgedopte tuinbonen als entrée, waarna risotto met bospaddestoelen en morilles. Me zuster verspeelde de kans op de beste Eton mess ever, die met de lemoncurd, dus hadden we na de kaas 2 stukjes taart… Jammer!

Een fijne avond, met een slokje Belondrade, een slokje Milmanda en een slokje Moric Blaufränkisch. Op naar de 92!

Oh ja, handleiding. Koop de beste en vooral verse zwezerik (liefst hart) die je kunt vinden. Die van ons kwam van Arno van Slagerij de Leeuw in Amsterdam. Kort blancheren in kokend water, kous spoelen en daarna minutieus schoonmaken. Alle velletjes en vetbobbeltjes moeten eruit zodat je mooie kleine “nootjes” overhoudt. Licht bloemen en om en om krokant bakken in hete olie of geclarifieerde boter. Zout en peper aan het einde en kort laten uitlekken op keukenpapier. Top met die boontjes


Reacties

  1. Door Dominique Vroom

    zelfs IK vond die boontjes lekker en ze bijna allemaal opgesmickeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.