Nou, die lemoncurd van gisteren is echt fantastisch in de Eton Mess. Er zijn vele recepten, meringue mengen met de room en laten intrekken, vruchten macereren (marineren), alleen aardbeien, vol in de siroop…, hieronder mijn ideale recept.

Als de lemon curd klaarstaat en je de meringue hebt gekocht bij mijn Franse bakkersvriendin van de Huizerweg (Bussum) is het verder nog maar 10 minuten werk. Doe dit  als je eraan toe bent, dus echt à la minute, ook het kloppen van de room voordat die na een paar uur terugloopt (en ik doe de room in een spuitzak zodat ik geen vlekken maak aan de zijkanten van de glazen, Pietje Precies…)

Recept Afdrukken
Eton Mess (de simpele)
Maaltijd dessert
Prep Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Prep Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd aardbeien in 4-en, maak frambozen en bramen schoon, bestrooi met poedersuiker en laat een uur staan..
  2. Sla de slagroom met suiker lobbig en breek de meringue in (er zijn er die de brokken met de room mengen maar dan past het niet meer in de spuitzak).
  3. Schenk of spuit 1/3 van de room in glazen, vul op met de helft van het rode fruiten en een flinke scheut van de leomncurd. Herhaal dit en eindig met room en daarop je laatste stukje rood fruit.
  4. *meringue zelf maken in een afkoelende oven is makkelijk, kopen bij een goede Franse- of banketbakker nog makkelijker. Probeer meringue te vinden die nog een beetje zacht en stikky is aan de binnenkant
  5. TIP; een theelepeltje rozenwater of oranjebloesemwater geeft net een extra twist.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.