Voor lemon curd is niet echt een vertaling en of het nu uit Engeland of Frankrijk komt is ook niet helemaal duidelijk. Feit is dat het een ongelooflijk lekker goedje is dat bestaat uit citroensap en rasp, boter, suiker en eieren. De bereiding is supersimpel alleen moet je er even bij blijven. Als de eieren te warm worden is het gedaan met de koopman en eet je een lekker zoet omelet. Een (digitale) thermometer is essentieel en belangrijker dan de au bain marie bereiding vind ik, want ook met die methode kan het misgaan. Het water in de buitenste pan kookt immers gewoon bij 100ºC en als je dan maar lang genoeg wacht is het in de binnenste pan ook 100ºC.

Enfin, lemoncurd, maak er een lekker dessert mee (morgen de Eton mess), of smeer het lekker op een plak cake. En oh ja, zelf maken is echt 10 x lekkerder dan uit een potje.

Recept Afdrukken
Lemon curd
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
gram
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
gram
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm citroen-sap en rasp met suiker en boter au bain marie tot de boter goed is gesmolten. Laat iets afkoelen.
  2. Klop eieren en dooier heel kort licht op, voeg al roerend toe aan het lauw-warme citroensap, breng naar 70ºC en laat 10 tot 13 minuten indikken en garen (beslist niet hoger). Controleer of de curd blijft hangen aan de bolle kant van een lepel.
  3. Passeer door een zeef (behalve als je zeker weet dat er geen klontjes inzitten en je beslist geen perfect gladde curd wilt hebben maar af en toe een stukje citroenrasp wilt tegenkomen), en laat afkoelen met een stukje plasticfolie rechtstreeks op de curd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.