Op weg naar mijn vriend Ron (Gastrobar) ga zit er vlak voor de Sophialaan op de hoek van de Koninginneweg en de Saxen Weimarlaan een nieuw restaurant, Simply Fish. Ik heb er een paar dingetjes over gehoord, er zit een stel uit Zeeland in, Won Yip heeft er mee te maken, ze hebben een jaar verbouwd, het draait om verse vis en volgens de Dutch Foodie is het ongelooflijk lekker.

Het is een gure maandag in juli als ik Francis om 10:00 sharp aan de telefoon heb. Op mijn vraag of ik buiten kan eten antwoord ze dat alles kan maar dat het best koud is. Als we om 13:00 aanhaken is het nog steeds spetterig en besluiten we toch binnen te gaan zitten, er zit één ander 2-tje dus redelijk corona-proof. Francis (de bazin) heet ons welkom, haar man chef Jan komt direct uit de keuken, en ik weet nu al dat het goed komt.

De inrichting van het restaurant heeft internationale allure. Lekkere hoge plafonds, een mooie bar, open keuken, fijne kleuren, coole muziek die net niet te hard staat, linnen servetten, ach, alles wat we fijn vinden. De bladerdeeg stengels met kaas zijn warm en onberispelijk, en de Belori Joven uit Rueda (E, 2018) heerlijk en zeer betaalbaar. De menukaart biedt voornamelijk vis, waar we voor komen, en ik deel als eerste gerecht de bisque van kreeft met mijn vriend Steven. Ieder een ruime portie (zgn een halve dus, met ruim kreeft in het midden van het bord) en echt een fantastisch lekkere soep, die je hier overigens ook per liter kunt afhalen.

Tussendoor krijgen we een verrassing in de vorm van Bouchot mosselen (die voor de kust van Mont St. Michel groeien) die kort zijn gewokt en zijn afgemaakt met Noilly Prat en vadouvan. Unreal!

We hebben nog een voorgerechtje in de verdeling, warme brioche met paling van Eveleens (altijd goed), biet en crème van de paling-huid en graten. Overheerlijk.

Pièce, en ik houd op met de superlatieven, is perfect al dente gekookte pasta… met vongole (venusschelpjes). Supersimpel, met knoflook en peterselie. Francis komt nog even langs met een stukje Belper knolle (Zwitzers koeienkaasje) waar ze nog een donslaagje van over de pasta microplane’t, het is subliem!

Het moge duidelijk zijn uit mijn stukje, een fijn nieuw adres in Amsterdam Zuid, verder zeg ik niets meer…

Simply Fish | Koninginneweg 212 | Amsterdam | bel 020 2250 5878

7 dagen per week geopend van 12:00 tot 22:00


Reacties

 1. Door Marianne

  Eindelijk n terecht compliment voor dit geweldige restaurant, met n fantastisch gastvrij echtpaar!!!

 2. Door Marcel Stam

  Meerdere malen in dit gezellige restaurant gegeten en is top!
  Francis en Jan geven zich helemaal en prijs/kwaliteit is perfect..
  Een aanwinst voor Amsterdam Zuid

 3. Door Nancy

  Een woord heeerlijk!

 4. Amen! wat een geweldige zaak is dit. Ik at er meerdere keren en ook al bij ze in Goes, geweldig! vergeet de rest van de visrestaurants in NL!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.