Het draaien van TopChef zit erop en Kraan en ik besluiten een daggie eerder naar Carcassonne te gaan alvorens we aan het geweldige Toques & Clochers weekend beginnen. Redelijk gesloopt vallen we na aankomst Le Parc* van Franck Putelat binnen. Ik ben hier een paar keer eerder geweest, Robert nog nooit, en behalve dat ik Franck een aardige gast vind vind ik het hier ook eigenlijk altijd lekker. Hij heeft al voor het 2de jaar een Espoir voor een tweede ster, is winnaar van de Bocuse d’Argent een paar jaar geleden, en op 4 mei gaat hij op voor zijn MOF examen (Meilleur Ouvrier de France, waanzinnig en berezwaar, hij gaat er zelfs een week voor dicht), de man is bezig. We worden door zijn charmante Céline aan tafel gezet en krijgen wat amuses en een coole Kuglof met saucisson. We zijn uit, dus we nemen het grote menu wat begint met warme langoustines met witte asperges, mousselinesaus en algenboter. We drinken er een wilde Rousanne bij, Juliette van het huis Consulation, heerlijk, het lijkt wel vakantie. Tweede gerecht is een kunstig gemaakte carbonara, met een eitje en wat truffel, ontzettend lekker.

Door met lieu, een type kabeljauw, met Provençaals garnituur (tomaat dus), gebakken knoflook en bulots. De vis op lage temperatuur gegaard en daarna geregenereerd, wat er helaas voor zorgt dat ie wat droog is geworden, hij kan het qua sappigheid nog net hebben….

Pièce is duif, met een geconfijt boutje en een soort lollietje van de abats (lever, hart, bloed), wat puree van doperwt en wat tuinboontjes, een mooie jus en een lichtzure béarnaise. Smaken sluiten perfect bij elkaar aan, ongelooflijk lekker. We nemen een bewijsje kaas, bestellen de tarte tatin af en nemen alleen nog het 2de dessert, combinatie van merengue, aardbei, rabarber en mango. Fris en lekker. Koffie gebruiken we op het terras en op weg daar naar toe schiet ik de keuken in om Franck een hand te geven, Kraan er achter aan, blijkt dat de 2 elkaar kennen uit Franck zijn tijd bij George Blanc. Het weerzien wordt buiten gevierd met koffie, oude herrineringen en nieuwe roddels….

We gaan naar Mirepoix, zegt de reisleider……!



Reacties

  1. Pingback: Julius Jaspers | Carbonara bij Le Parc op 13 april 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.