In Mirepoix, prachtig klein dorpje 40 kilometer van Toulouse bevindt zich het Relais Royal. Hotel met 9 kamers en 4 sterren, van Nederlandse ondernemers Reinier van de Biggelaar en Gerwin Rutten, waarvan de eerste in de keuken staat. Prachtig ingericht, coole lounge, meer dan comfortabele kamers, maar ze zijn dan ook aangesloten bij Relais & Chateaux. De heren baten het hotel-restaurant 7 jaar uit, het gaat goed, maar ze willen beter. De TopChefs zijn in de buurt voor het Toques&Clochers spektakel, en via via belanden we in Mirepoix. Na een glaasje Viognier van Domaine Parazols, even praten en een klein tukje drinken we een apéro in de lounge waarna de tafel klaarstaat. Gerwin doet de bediening, Reinier staat in de keuken met patissier Thibaut, en we starten met een amuse bestaande uit op smaak gemaakte stukjes calamaris met wat gestoofde puntpaprika. Zuid Frankrijk, uitloper van de Provence, het sluit volledig aan.

Door met de “Marsanne” van hetzelfde domaine, tikje hoger, tikje zuiverder, en een stukje gebakken foie gras met een sushi van rabarber. De sushi is wat aan de zoete kant maar houdt het tegenover de foie, en ook de wijn blijft staan. We drinken de wijn door bij de perfect gegaarde zalm, witte en groene asperges, mosterdsaus en schuim van zeebaars. De laatste begrijpen we niet helemaal, maar de rest is gewoon goed. Cuisson, smaken, de saus, de asperges, prima! Pièce, gebraden eend met voorjaarsgroente in eendenbouillon, is heerlijk. Paar kleine dingetjes, het cocotte’tje groente zit met saus vastgeplakt op het bord, en de knapperige confit van eend wordt op de zachte groente geserveerd, omringd door stoom van de bouillon. Niet handig! Wel lekker allemaal overigens… Hierbij proeven we een aantal rode wijnen van sommelier Reinier, soort multi-tasker, Abouriou van Elian du Ros (F, 2008), die weinig afdronk en  “lengte” heeft, Le Rollier (F, 2008, Pic Saint-Louip) wat al wat beter gaat, en de heerlijke 7 van Domaine de la Croix Belle (F, 2008) van Jacques & Françoise Boyer, heerlijk!! De patissier slooft zich enorm uit vanavond en kijkt vanuit de coulissen toe hoe we aan een enorm bord zoetigheid beginnen. Nice try, maar het gaat ons niet lukken. Het is een redelijk zwaar menu met grote porties, dus halverwege het dessert haken we af. We babbelen nog wat na in de lounge, en om middernacht gaat asspoester naar bed. Mooie avond, leuke kerels, lekker eten!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.