Eten met mijn vriend de Dutch Foodie is altijd een feest, zo ook vandaag. We gaan met de vrouwen naar een nieuwe Italiaan waarvan ik denk dat hij er al geweest is en ‘m de beste van de wereld vind. Dat is een vergissing komen we in de auto achter, maar niet getreurd, het wordt vast leuk. De DF zet ons voor deur van La Fiorita af en gaat “even” parkeren, in de Jordaan op vrijdagavond, dus die zien we terug als de eerste fles wijn er al bijna inzit.

La Fiorita zit waar vroeger Burger’s Patio zat, lange zaal in 2 niveau’s, bar links, daarachter nog een pukkeltje, open keuken aan het einde, wc’s en nog een zaal beneden. Verstopt beneden zit overigens ook een mega geklimatiseerde wijnkelder tot de nok gevuld met lekkers. Het restaurant zit ook tot de nok gevuld op deze vrijdag en met onze entrée stijgt de gemiddelde leeftijd met sprongen (iedereen is verder < 30, ” waar doen ze het allemaal van ” vraagt de vrouw zich af hahaha).

De chef meldt zich met de vraag of we alsjeblieft de antipasti misto willen nemen zodat ze kunnen laten zien wat ze in huis hebben, met o.a. carpaccio di mazo (rund-ansjovis-kappertjes-Parmezaan), crudo di pesce (tonijn-citrus-chili-jalapeño), fruto di mare (mossel-kokkel-vongole-scheermes-chipotle), en sedano di Verona (aardpeer-avocado-dragon- San Daniele). Het is vrijwel allemaal erg lekker, en vooral ook best veel.

Primi is risotto alla Milanese met ossobucco en gremolata (foto mislukt), gevolgd door kalfslende met witte boontjes (ook geen briljante foto).

Toe willen ze de truc van de anipasti herhalen maar we stoppen bij 3 over-heerlijke desserts; latticello panna cotta (karnemelk panna cotta-duindoornbes), profiterole (met gezouten karamel) en tequilamisu (Don Julio-koffie-mascarpone-chocolade-lange vingers).

De meningen aan tafel zijn verdeeld, maar ik vind het een supertent. Lekker, swingend, leuke mensen en geweldige bediening.

La Fiorita | 2de Tuindwarsstraat 21 | Amsterdam | bel 020 775 4344 | alleen diner, zondag gesloten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.