Throwback monday… Het was me wat, januari 2011, El Bulli draaide het jaar van de sluiting de seizoenen om, dus in plaats van de zomer waren ze een keer de winter open. Zogenaamd om ook eens met producten uit de winter te werken maar volgens mij wilden ze gewoon een keer een zomertje aan hun eigen strand liggen.

Een tafel was zo geregeld hahaha…, maar niet heus. Wekenlang contact met Luis (chef reserveringen) en eindelijk lukte het. Ik had een kort lijstje van mensen die ik mee wilde, aangevoerd natuurlijk door de vrouw en mijn vriend Ron, Kranenborg (we zaten vlak voor de opnames van Topchef), Edwin van de Goor (toen uitbater van Seinpost) èn mijn vriend Folkert (notaris dus op zich een vreemde eend in de bijt).

De vrouw haakte uiteindelijk af dus die plek werd opgevuld door Menno Post (Olivio), en of we go… 11:00 op Barcelona airport en een tafel om 21:00 geeft een gat van 10 uur wat we opvulden met een bezoekje aan Casa Gallego in Ampuriabrava.

Terwijl de meeste boys een kort tukje deden, ze konden weinig hebben in die tijd, rookte ik met Kraan een sigaar op het verlaten strand van Rosas. Na de kronkelige weg naar Cala Montjoi, het overhandigen van de videoband “de 100 beste goals van Dennis Bergkamp” aan de chef (serieus, kado van Folkert) en de geijkte groepsfoto ging het grote feest beginnen.  (klik op de link voor dat verhaal!)

Normaal is er nog wel een nacht programma maar dit was een woensdag en dan kun je in Rosas een kanon afschieten daarbij waren we kapot. De volgende dag is het weer redelijk bijtijds uit de veren en na een vies ontbijtje karren we terug naar Barcelona. Ook nu hebben we weer wat tijd over en jumpen we voor de deur van overdekte markt La Boqueria uit onze Jumper en eten we een paar snackjes bij Pinotxo (Folkert wist zich vorige week te herinneren dat we 4 uur later allemaal aan de dunne zitten hahaha).

Het was een geweldige trip, dat moge duidelijk zijn! El Bulli is niet meer, ze zijn er al jaren aan het bouwen, er zou een soort culi-centrum komen, werkplaats, laboratorium, museum, bibliotheek… Ik rijd er ieder jaar even langs maar er gebeurt weinig.

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.