We zijn vroeg uit de veren, ik slaap nooit lekker na El Bulli, dus 9 uur ontbijt. De mannen komen langzaam bij en na een kort bezoekje aan bakkersvriend Domingo sjezen we naar Barcelona. Klokke 12 tikken we aan aan de Ramblas, de boys gaan naar La Boqueria (de markt), Kraan en ik duiken het Meridien hotel in voor koffie en internet. We moeten nog een paar receptjes maken voor de kookles-marathon van zaterdag, en de boodschappen voor de eerste week van Topchef Professionals. Als we om half 2 aanhaken bij Bar Pinotxo staan de mensen al in de rij. Edwin heeft plek en we starten meteen met garbanzos met intvisjes, en gebakken chipironnes met witte boontjes. Lichte gerechtjes met veel smaak… 

We nemen dan toch maar wat witte wijn, Folkert heeft ons nog zo gewaarschuwd, en daar komen de gamba’s à la plancha al aan, vol in het zout. Niet zo perfect als gisterenmiddag bij La Gallega, maar nog steeds prima. Scheermessen en clams en we sluiten de pescado af. Op aanraden van Pinokkio zelf gaan we aan de konijnenkoteletjes met champignons, alsof ze uit de verkleinmachine van professor Barabas komen, en hartstikke lekker. Kaaskroketjes, gebakken butifarra (de lekkerste verse worst ever) en kalfsentrecôte, het kan niet op. Queso fresca met caramel, samen met wat zoete croissants, en we gaan eraf. Het loopt tegen 3-en, de mensen staan nog steeds in de rij, wij gaan als een speer naar de luchthaven. Wat een wereldplek om te eten, wat een smaken, een leven, misschien wel leuker dan gisterenavond bij El Bulli, en daar denken we allemaal hetzelfde over.

La Boqueria is halverwege de ramblas links, vanaf de haven bezien. Als je de markt opkomt zit Pinotxo direct rechts aan het begin. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.