Ergens rond deze datum arriveerde in 1495 de eerste marmelade in de haven van London. Ondanks dat de meest bekende marmelade gemaakt wordt van sinaasappels is het woord afkomstig van het Portugee-Gallische woord marmelo wat kweepeer betekent. De uienmarmelade kwam pas later…

Ik lees op internet dat de eerste marmeladefestivals door het corono-virus worden geannuleerd dus vandaag een receptje om het zelf te maken, maar dan van uien;

Recept Afdrukken
Uienmarmelade
Maaltijd sauzen
Porties
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwijder de schil van de uien, snijd ze doormidden en snijd ze vervolgens in dunne plakken.
  2. Fruit de uien zacht glazig in de boter en voeg de suiker toe.
  3. Laat iets doorgaren en blus af met rode wijn en balsamico. Laat inkoken tot de helft van het vocht is verdampt. Laat afkoelen.

Reacties

  1. Door Sylvia van der Ven

    Hallo Julius,
    Ik mis de instructie.
    Groet,
    Sylvia

  2. dank, ga er direct wat aan doen

  3. done!

  4. Door Jos wensink

    Waar eet je dit bij Julius?

  5. stukje vlees, al dan niet van de bbq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.