Tweede pinksterdag, voor wie het nog weet, het was 13­ºC met frisse wind en af en toe een druppel, maar toch trotseren we het terras, het mag weer…!

We gaan naar The Lobby in de Fizeaustraat in Amsterdam. In hotel V, tegen Betondorp aan, is dit al jaren een favoriet, en vandaag, ondanks het weer (we krijgen een dekentje als we willen) nog steeds. Er zijn grote parasols, mèt verwarming, niemand maakt ons wat.

De crispy chicken is okay, evenals de bitterballen en de samosa’s en de flammkuchen met spek is zelfs superlekker.

We drinken een Viré Clessé van Andre Bonhomme erbij waarvan sommelier Midas verteld dat het de laatste is. Jammer maar dat wordt later goed gemaakt. Chefs Jeroen en Koen staan vandaag allebei in de keuken en we beginnen met aubergine met dashi-vinaigrette, kroepoek van wakamé en zeewier. Een oude bekende en dat is fijn want die was altijd al top.

Pièce in het (lunch-) menu is Kamper lam met asperges, bospeen, lamsjus en daslook en ook die gat erin als koek. Niet alleen omdat ‘ie superlekker is maar ook omdat ik ruim een jaar geen lamsvlees heb gegeten (vrouw en dochter willen er niet aan…)

Voor suiker en carbs-ontwijkende Juul geen dessert maar lekkere kaasjes van Kef, we hebben ondanks de snerpende wind een topmiddag.

The Lobby | Fizeaustraat 2 | Amsterdam | bel 020 7585 275


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.