Vanaf zaterdag mochten we weer (lees later deze week mijn ervaring bij Ron Gastrobar) maar vrijdag kon je wel op het terras eten, weliswaar tot 20:00 maar dat is een kwestie van vroeg beginnen.

Ik was met mijn vriend de Dutch Foodie bij onze geliefde Maarten van Rauw in Amersfoort. Maarten heeft de tent tijdens de lockdown totaal verbouwd, maar wij zaten conform afspraak buiten. We hadden de baas aan tafel uitgenodigd wat uitmondde in een spectaculaire wijnproeverij. Spectaculair overigens wat betreft de namen, maar niet altijd wat betreft de smaken. Zo kon de Gewürztraminer cuvée des Seigneurs de Ribeaupierre van Trimbach (F, 2004!) meteen van tafel en viel de Solaia (I, 2013) best een beetje tegen. Daarentegen was de Maximin Grünhäser Abtsberg Riesling Kabinett (D, 2016) een droom en de Silex van Louis-Benjamin Daguenau (F, 2015) bizar.

We hadden een Oosters oestertje, en salade met kip, een lepeltje “Rauw” huzarensalade (niet omdat het kan maar omdat het moet),

geweldige entrecôte èn ribeye van dubbeldoelkoe,

en toe een kleine waldorfsalade met époisse (de laatste want winterkaas).  Chef Yannick waakte over ons als een kloek over haar kuikens, terwijl head-chef Denny het in zijn Hawaii-shirt goed in de gaten bleef houden.

Taxi-Ron heeft ons weer veilig thuis gebracht alwaar ik me op de bank nog even heb overgegeven aan mijn verslaving (Grey’s anatomy). Topavond!


Reacties

  1. Wat een mooi verhaal en tevens ook een mooi wijn advies geweldig …en Yannick en Danny altijd een succes!
    Maar ook juist met de eindbaas van de bende Maarten , een fijne avond ..
    Groet van huis tot huis , Eline van der Heide – Verheij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.