1)   zet ui en wortel in een grote braadpan aan in olie en bak ze glazig.

2)   haal het vlees door de bloem, bestrooi met zout en peper en bak in een      koekepan even om en om in de boter.

3)   voeg toe aan de groente en blus af met bouillon en rode wijn

4)   breng tegen de kook aan, voeg laurier en tijm toe en laat minimaal 2 uur zacht pruttelen**. Het vocht moet wel wat inkoken dus bekijk of de deksel op de pan blijft of dat je wat meer wilt laten verdampen. Controleer de gaarheid en laat afkoelen.

 

À la minute

5)  verwarm de sudderlapjes rustig op het vuur en serveer met aardappelpuree       en rode kool.

 * veel mensen nemen sucade, ik zweer bij riblappen. Dat vet snijd ik wel weg na het stoven, maar ze worden minder taai en hebben meer smaak.

** de kunst van goede sudderlappen is geduld, dus 5 uur op een petroleumstel is nog mooier, the longer the better!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.