Ik was 26 februari al een keer met Maarten bij Nevy, snelle lunch aan het water, maar nu gisteren weer terug om de nieuwe menukaart te proeven. Rob Kranenborg heeft ruimte gemaakt voor Alain, de nieuwe culinaire adviseur van Bert c.s., die zijn halve vriendenkring had uitgenodigd om te komen eten. Het diner is voor niets, de wijnen, besluiten we aan tafel, slaan we hoofdelijk om. Ferry, Edine, FMR, Ron, Wouter, Astrid, Pascal, Susanne, Berry en Hans, het is een jolige boel, gelukkig hebben we iemand die ons naar huis rijdt! We starten met een glaasje prosecco en een bouillabaise-shot waarna een salade van King krab met Hollandse garnalen onder een laagje komkommergelei, met roze peperyoghurt en schuim van saké.

We slaan het wijnadvies, Shinsouisui Junmai saké in de wind en nemen de Windspiel Grüner Veltliner van Fritsch & Friends (D, 2008). Door met filet Américain van tonijn met krokante chipirones en peterselieolie, waarbij een sauvignon blanc van Walnut Block (NZ, 2008). Zoals ik al zei, een dolle boel, waarbij Edine ons de grondbeginselen van het stoelendansen demonstreert, en de tongen steeds losser raken. Volgende gerecht is gerookte paling met wat soja, gecarameliseerde kweepeer, eendenlever en schuim van gember. Vooral de laatste is vrij heftig en Pascal (van Grapedistrict) heeft dan ook gelijk als hij liever een wat zwaardere wijn dan de M3 chardonnay van Shaw & Smith uit Adelaide Hills (AUS, 2005) hierbij had gehad. Pièce is pijlstaart inktvis gevuld met botergare kalfswang, zilverui en cantharellen (ik voel het zand nog knarsen), waarbij een gekoelde pinot noir van Jean Stodden (D, 2006). Ik laat het toetje, warme chocoladetaart met amarenen kersen, voor wat het is, maar dat ligt meer aan mijn dieet dat het ligt. Mooie avond!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.