Ik had het al even aangegeven maar ik ben het weekend in Spanje. Vraag me niet hoe maar het is me gelukt een tafeltje in het mekka van de mondiale gastronomie te reserveren, morgen zit ik bij El Bulli. Ondertussen dood ik de tijd, hahaha….., in de schaduw van een heerlijk hotel aan de Spaanse costa, terwijl ik dit stukje schrijf, de foto’s uit mijn telefoon rubriceer, wat receptjes afmaak en wacht op de lunch. Het is niet echt mooi weer dus mijn reisgezelschap is naar het Dali museum in Figueras, terwijl ik achterstallig werk doe. Heerlijk!!

De dag is begonnen bij mijn vriend Domingo, de laatste bakker van Rosas, die vanochtend om 1 uur is begonnen aan zijn dagelijkse 3000 kilo brood. Dit is het laatste drukke weekend, dus hierna gaat hij terug naar 2000 kilo en kan hij wat langer slapen. Na het werk ga ik met hem lunchen op het strand, samen met zijn vrouw Magda, die vandaag 100 dagen burgemeester van Rosas is. Domingo maakt te gek lekker brood, allemaal met de hand, elke dag weer, 365 dagen per jaar. Bang voor vliegen, eigenlijk vind hij Barcelona al te ver, komt deze broodbeer niet verder dan de bakkerij en zijn huis, wat hij inhaalt door veel te lezen en te kijken naar dingen die buiten zijn territorium gebeuren, zodat ik vanochtend om 9 uur een uitgebreid gesprek met hem had over ijsberen, terwijl het “aan” de oven toch ruim 50° was.
Lunch dus over een uurtje, ik denk een tukje daarna, nog wat werken en vanavond naar Rafa, het visrestaurant in Rosas waar zelfs Ferran Adria geregeld een visje eet. Dus goed. Later………


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.