De eerste dag zit erop. Vroeg begonnen, rustige lunch in het hotel, en direct weer door. Heb m’n moyenne gehaald, maar was pas om 8 uur klaar. Even het dorp in waar ik vriend Kim tegen het lijf liep. Kim heeft samen met Sergio een snackmar, gespecialiseerd in tapas. Sergio is een oude souschef van El Bulli, dus weet waar hij het over heeft. Vanavond zijn ze helaas dicht, maar sturen ze me naar Harry’s bar. Ik vraag nog of ze daar echt achter staan, “ja hoor, en doe vooral de groeten aan Jordi”.
In Harry’s bar is het nog rustig, en ik bestel een fles lokale witte wijn, Coll de Roses 2004, chardonnay die gemaakt wordt tussen Rosas en Cadaques. Best binnen te houden maar niet laaiend, hoewel het volgens Jordi top is. De meer dan uitgebreide kaart bestaat voornamelijk uit kunstig op glazen borden neergevleide schilderijtjes, zo zie ik aan belendende tafels, en ik besluit het Spaans te houden. Een bord Jabugo ham met pan con tomate, kroketjes van Jabugo, en een bakje gamba’s al ajillo (knoflookolie). Het is allemaal best, weinig aan te verknallen, alleen worden die warme kroketten een beetje ranzig van die gedroogde ham. Ondertussen blijk ik in een soort Duitse enclave te zitten, waar op het moment dat ik alles heb besteld de levende muziek begint. Het orkest bestaat uit 2 heren op leeftijd, met gitaren en een soort orgel, en de bekende toverdoos. Dit zijn dozen waar op commando riedeltjes minus 1 of 2 instrumenten en zang uitkomen, wat zij dan naadloos invullen. Na achtereenvolgens Hotel California en Pretty Woman (Roy draait zich om in z’n graf) besluiten ze de Duitse CD in de toverdoos te duwen en geniet ik achtereenvolgens van Udo Jurgens und Denny Christian. Mijn maag gaat net weer wat beter en ik besluit het noodlot niet te tarten. 11 uur in bed!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.