M’n vriend Kraan heeft weer wat nieuws. Hij haat geraniums dus is hij een ravioli-restaurant begonnen. Serieus, Robert Kranenborg (71) vond het tijd voor een nieuw concept, dus wie beter dan hijzelf kan dat 4 dagen per week uittesten in een pop-up. Samen met kompaan Vincent Wijers  (noem mij maar Pietje Puk, het gaat om “Kraan”) en pastamaker Leonardo Pacenti heeft hij Rue de Ravioli bedacht, 6 verschillende ravioli met verschillende condimenten, en een gefrituurde streetfood variant. Tijdelijke domicilie (de pop up) is de annexe van Two Chefs Brewing op het Hugo de Grootplein in Amsterdam.

De chef staat met zijn rood-lederen schort in de keuken met kleine pannetjes en een stopwatch, want ook van een raviolo luistert de cuisson nauw, terwijl Vincent in een zwarte gillet de garçon de café en een wit schort aan de voorkant de bediening op zich neemt. Er klinkt een Franse chanson en verder heerst er vooral rust aan de ogen, heerlijk!

Ik drink een glaasje Per Te Guiseppe Brancatelli Ansonica en begin aan een “flight” van ravioli (ik zet achter elke raviolo mijn persoonlijke score waarbij 1 de winnaar is en 4 nog steeds heel lekker is)

Raviolo gevuld met ricotta en citroen, met olijfolie, gember, witte- èn sechuan peper (2)

Raviolo gevuld met ricotta en kabeljauw, met vinaigrette van citroen, witte soja en olijfolie, en kleine stukjes kombu (1-1)

Raviolo gevuld met beef stew en rode wijn, met zijn eigen jus en sjalotjes (3)

Raviolo gevuld met cavolo nero en baked potato, met Parmezaanse kaasbouillon en mierikswortel (1-2)

Raviolo gevuld met paddenstoelen, salie, rode wijn en knoflook, met zoete aardappelsaus en Espelette peper (4)

De ravioli met ricotta en kabeljauw en met cavolo nero en baked potato gaan er ex aequo met de beker vandoor🏆!

Het streetfood, wat je ook kunt afhalen, is “toasted ravioli” gevuld met  pompoen, ricotta, amaretti (ja, die koekjes), met een homemade wasabi ketchup.

Het is allemaal superlekker maar vooral ook superleuk. Op een kruk 5 verschillende ravioli proeven met een glas wijn, ik weet ergere dingen…

Oh.., er is een speakeasy (laten we het ruimte voor groepen noemen) op afspraak en let goed op de openingstijden, die zijn wat anders dan normaal!

Rue de Ravioli | Hugo de Grootplein 7 | Amsterdam

zondag-woensdag 12:00-18:30


Reacties

  1. Door Angèle

    Het was echt een feestje om hier te mogen proeven van de overheerlijke ravioli-soorten.
    Een bijpassend wijntje.Geweldig om zo verwend te worden.
    Thuis gesmuld van een meegenomen doos ravioli met een scheutje lekkere olijfolie.
    Hoe zo op vakantie?Het kan gewoon in Amsterdam.

  2. Door Rob Putter

    Gisteren heerlijk gegeten. Heel goed
    Concept . Kwaliteit is geweldig.
    Kom zeker terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.