Ik had er al een paar langs zien komen op de socials, de gelukkigen met een rechthoekige croissant, dus when in Paris…, wekkertje gezet en om zaterdagmorgen staan we om 7:50 voor de deur van Le Comptoir. De lieve Belgische verkoper laat me binnen, wat fijn is want om 8:00 sharp staat er al een rij voor de deur. Ritz Paris Le Comptoir is een bakkerswinkel, maar dan next level. De croissants zijn dus rechthoekig, evenals de pain au chocolat, de madeleines zijn megagroot en gesuikerd (niet top), er zijn wat taartjes en verder staan er en paar tafeltjes en stoeltjes, is er veel ruimte, en best veel personeel.

Toevallig is de chef, François Perret (in 2019 beste chef-patissier werkzaam in een restaurant ter wereld), er deze morgen, die voor ons een vloeibaar taartje maakt!

Serieus, er staan aan de zijkant van de toonbank 2 grote draaimachines waar constant een drank in wordt rondgeroerd. De drank gaat in een bekertje, samen met wat andere tierelantijnen, met karamelsaus en een crunch on top, niet normaal lekker, èn alles door een rietje!

 

Ik ga natuurlijk voor de croissants, en die zijn fenomenaal, en door de vorm zit nu eens niet mijn hele voorkant onder de kruimels, je schuift ‘m zo vanuit het doosje in de melik.

Ik neem ook de “entremet marbré”, een taartje van vanille en chocolade die, aldus de site, me een zachte explosie van ijs-smaken moet gaan geven, wat diezelfde avond “en famille” niet zo blijkt te zijn. Gewoon lekker.

Ritz Paris Le Comptoir | 38 rue Cambon | Parijs

maandag t/m zaterdag 8:00-19:00

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.