Vandaag staat peper in de spotlights in Julius’ Voorraadkast, en je weet, van peper Meneertje staat het geweertje, dus lekker pepersaus dit weekend!

De pepersaus van 1 juli 2020 is een heerlijke, zeker als je geen voorraadje jus de veau in de freezer hebt, maar de nu-volgende heeft net een wat diepere smaak.

We beginnen met de jus de veau, met deze hoeveelheid heb ik voor een keer of 5 genoeg voorraad voor saus voor 6 personen (wij zijn nogal van de saus dus bij ons is het krap aan genoeg voor 4 hahaha)

Recept Afdrukken
Jus de veau
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Prep Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
liter
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Prep Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
liter
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet de kalfsbotten 30 minuten in een op 250º C voorverwarmde oven en draai een paar keer om.
  2. Voeg schenkels en groente toe en zet nog 10 minuten terug in de oven.
  3. Schep* botten, schenkels, vlees en groente over in een grote pan en vul op met water (scheppen zodat het merendeel van het gesmolten vet in de braadslede blijft zitten).
  4. Breng de inhoud van de pan tegen de kook aan en schuim regelmatig af.
  5. Laat 6-8 uur zacht pruttelen.
  6. Passeer de fond door een fijne zeef en laat inkoken tot ± 750 ml.
  7. Laat een nacht volledig afkoelen in de koeling en haal voorzichtig het vet van het oppervlak. Verdeel in 5 porties (verwarmen/vacumeren doe ik).
Recept Afdrukken
Pepersaus met jus de veau
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Blus de aanbaksels van je vlees in de pan af met witte wijn en roer ze los van de bodem.
  2. Laat vrijwel verdampen en voeg jus de veau toe.
  3. Breng aan de kook, laat iets indampen en voeg pepers met aanhangend sap toe.
  4. Roer de pepers om, voeg room toe en laat inkoken tot een dikkere en vooral lekkere saus. Breng op smaak met zout en peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.