Jus de veau
Porties Prep Tijd
1liter 45minuten
Passieve Tijd
8uur
Porties Prep Tijd
1liter 45minuten
Passieve Tijd
8uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet de kalfsbotten 30 minuten in een op 250º C voorverwarmde oven en draai een paar keer om.
  2. Voeg schenkels en groente toe en zet nog 10 minuten terug in de oven.
  3. Schep* botten, schenkels, vlees en groente over in een grote pan en vul op met water (scheppen zodat het merendeel van het gesmolten vet in de braadslede blijft zitten).
  4. Breng de inhoud van de pan tegen de kook aan en schuim regelmatig af.
  5. Laat 6-8 uur zacht pruttelen.
  6. Passeer de fond door een fijne zeef en laat inkoken tot ± 750 ml.
  7. Laat een nacht volledig afkoelen in de koeling en haal voorzichtig het vet van het oppervlak. Verdeel in 5 porties (verwarmen/vacumeren doe ik).