Regel 1; ga nooit de eerste, tweede of derde dag naar een nieuw restaurant, dat is vragen om moeilijkheden…

Regel 2; als je vriend vraagt of je de tweede dag komt proefeten dan ga je!

Zo togen de vrouw, dochter, zoon en ik afgelopen zaterdag naar Nacarat aan het hoofdstedelijke Rokin alwaar mijn vriend Ron (dan hebben we dat ook maar meteen gehad), de scepter zwaait. Entree via het steegje links, met de lift naar de 5de (je kunt straks overdag ook via Hudson Bay, maar dat gaat pas 5 september open), en je stapt binnen in Dubai…

Internationale allure, grote open keuken in het midden, bars en tafels er omheen, tegels op de vloer (3 maanden werk) en een spectaculair uitzicht over Amsterdam.

Glaasje bubbels, effe lullen met de chefs, en een hoop bekende gezichten in de bediening. Geen Gastrobar deze keer, maar de keuken uit het Midden Oosten. Er is 1 menu bestaande uit 4 manches van lekkere gerechtjes die je gaat delen. Ik doe geen “oehs en ahs”, behalve heel kort aan het einde, maar dit wordt er op tafel gezet;

 

1) Dips: hummus met pijnboompitten, tirshi van pompoen, tzatziki met knoflook, gerookte babaganoush, gebrande uitjes met sour cream, en matbucha van tomaat met komijn. Flatbread en Cubana bread.

2) Cold meses: butternut squash met kardamomyoghurt, Tel-Aviv chopped salad met zeebrasem, sardines in het zuur, tabouleh met bloemkool-couscous, kohlrabi met manouri, en geroosterde aubergine met saffraanyoghurt.

3) Warm meses: “Jerusalem mix” van kip en spicy tomaat, stew van ui met feta, köfte van garnaal met sesam en munt, rund en lamskebab met creamy hummus, octopus met ras el hanout, en “the real” varkens shawarma met sumac en tomaat.

4) Dessert: granité van watermeloen met olijfolieparfait, crispy kadayif met gerookte geitenkaas, chocolade lava cake met sorbet van aubergine, en crème van arak met grapefruit en sorbet van venkel.

Het was de tweede avond dat ze open zijn, ik zei het al, en terwijl de eerste avond Murphy’s Law toesloeg hadden wij een topavond. Superlekker gegeten, paar dingetjes mochten misschien iets warmer maar alle smaken klopten. Ik vind het knap!


Reacties

  1. Reply Door Caroline Jooren

    Dank voor deze beschrijving Julius, klinkt als zeker de moeite waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *