De regelmatige bezoeker van mijn site heeft gelezen dat de laatste keer dat ik bij Bord’eau was de Franse grootheid Pierre Gagnaire aan het roer stond (5 december 2016). De goede lezer las ook dat ik niet overstroomde van enthousiasme.

Dat doe ik nu wel, want mozeskriebel wat heb ik lekker gegeten afgelopen woensdag!

Mijn halfzus wordt 65, en zoals we dat in de familie doen wordt dat gevierd, en ik mocht ook komen. Klokke 6 in Freddy’s Bar voor een G-T’tje, kwart over 7 aan tafel in de private dining, en half elf naast de Rentabob naar huis…

We worden ontvangen door de chef, gaan aan tafel en gaan meteen aan de Condrieu van Perrin (F, 2014), bam! M’n zuster houdt van gul en rijk, en dat zit in het glas. We starten met een bisque van schaaldieren met tandoori, zo vreselijk mooi van smaak, dat kan bijna niet, gevolgd door Zeeuwse mossel met citroengras en knalgroene dille-calamsi crème,

krabsalade met limoen en gerookte avocado (weer groen en weer zó lekker), stukjes scheermes met “sofritto” gelei van het kookvocht met pernod en mandarijn, èn marinière jus van kokkels afgebonden met Waddenzee oester.

Eerste “echte” gerecht is langoustine gegaard in eendenvet met katsuobushi Albufeira, je weet wel die hele dunne bewegende vlokken van gedroogde en geschaafde bonito.

We doen een snelle winechange (Coudoulet de Beaucastel blanc 2014, zusje van Chateau de Beaucastel), ik ga ook maar meteen naast mijn o-zo leuke-nichtje zitten en we gaan door met een stukje gegaarde zeebaars met daarop wat rauwe stukjes zeebaars en een frisse bouillon van limoen en passievrucht. Ik ben niet zo van de vruchten met vis, denk aan tong Picasso, maar dit is geweldig.


Door met Anjou duif, mijn halfzuster noemt het een hommage aan ons vader, met daarbij mosterd miso, salmis saus (très classique…) en gestoofde shii take. apart wordt een dim sum van koolrabi en duivenboutjes geserveerd.

Er is, ook weer best klassiek, een entremet, bestaande uit een stukje boven bouillon en umeboshi gestoomde eendenlever, te gek! M’n zuster wil nog aan de kaas, perfect gerijpt en op temperatuur en dan staat de Rentabob voor de deur. Ik weet het vertrek nog een half uur uit te stelllen, maar ik mis de chocoladeballon met Guanaja chocolade, koffie en praliné. Aanwezigen vertelden me de volgende dag dat vooral de inhoud spectaculair was…


Reacties

  1. Door Roy van der Kolff

    Beste Julius, het gerecht met langoustine met een foto van een coquille ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.