Geen hogere wiskunde, de hotdog, maar wel een snack waar je hoog mee kunt scoren als je hem een beetje lekker maakt! Dit is niet echt een recept, meer een lijstje met tips en voorbeelden. Het meeste werk zit ‘m in de mise en place, daarna is het knallen!

Een hotdog bestaat uit een paar onderdelen;

1) het broodje. Gewoon een simpel hotdog broodje, wel warm, niet krokant.

2) de worst, een knakworst! Zoek een slager die ze zelf maakt, ze bestaan!

3) de saus, best een belangrijke smaakmaker.

4) het garnituur, voor meer smaak, en misschien een crunch.

10 hotdogs

Simple; broodje-worstje-sweet mustard-ketchup

Thai; broodje-worstje- mayo+Thaise dipsaus-gefrituurde uitjes-koriander

USA; broodje-worstje-warme zuurkool-witte bbq-saus

Japan; broodje-worstje-wakamé-mayonaise met wasabi (20:1)-furikake

Marokko; broodje-lamsworstje (merguez)-mayonaise+harissa (10:2)-hazelnoten

Oriental; broodje-worstje-atjar-ssam jang- gefrituurde uitjes

Italie; broodje-worstje-gremolata-krokant gebakken spek-basilicum

Lucious; broodje-worstje-zacht gekookte kwarteleitjes-Hollandaise saus-peterselie

Mexico; broodje-worstje-salsa avocado-zoetzure tomaatjes-Poblano

spicy; broodje-worstje-chilijam-mangochutney-citroenaioli

Veel plezier!

Foto’s en aanwijzingen komen uit Simple Smart BBQ


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.