Deze is een makkie maar daardoor niet minder lekker. Ik koop vaak een bodem, op de rol zeg maar, maar ik vind ze niet allemaal even top. Bpeoderen met wat poedersuiker wil nog wel eens helpen maar let op dat de bodem niet specifiek voor quiche is.

Oh de asterisk (*) bij Valrhona betekent dat ik eigenlijk geen betere chocolade (couverture) ken dan deze, ja Godiva misschien maar die is nogal aan de prijs… en Valrhona is al niet goedkoop.

Recept Afdrukken
Chocoladetaart met zout
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Rol het deeg iets uit en bekleed er een ingevette bakvorm (ø 25 cm) mee. Snijd de randen bij maar zorg dat je minimaal 2 cm hoogte hebt.
  2. Beleg de bodem met een velletje vetvrij papier, vul met bakknikkers, rauwe rijst of gedroogde bonen* en zet 15 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven. Verwijder vulling en papier en zet nog 10 minuten terug. Laat afkoelen.
  3. Breng room, suiker en zout in een pan aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de boter en chocolade erdoor.
  4. Laat het chocolademengsel 10 minuten afkoelen en roer er de melk er door. Roer nog 5 minuten door en schenk in de taartbodem.
  5. Laat de taart minimaal 3 uur afkoelen bij kamertemperatuur en bestrooi met zoutvlokken (zorg dat de taart echt koud is anders smelten je zoutvlokken en worden het vlekken.
  6. Zet deze goddelijke chocoladetaart beslist niet in de koeling en eet dezelfde dag op.

Reacties

  1. Door Arno de Veld

    Hoi Julius,
    Taart gemaakt vandaag, maar mijn chocola bleef aardig vloeibaar, wel lekker maar niet de bedoeling, waar gaat zoiets fout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.