Ik moet voor een bespreking in Tilburg zijn, toch een eind dus er moet halverwege gefourageerd worden. Mijn Tilburgse vriend Ferhan is vanmiddag mijn gids en breng me naar de Houtloods, recht tegenover het NS-station. Hier was een paar jaar geleden nog een opslag van Prorail laat ik me vertellen, nu staan er prachtige witte flatgebouwtjes, en staat er een oude houtloods met aanpalend een set wagons waar ook een restaurant in zit.

Het is 22ºC zo rond het middaguur dus we zitten buiten en worden bediend door een aardige meneer die mijn neef kent uit zijn tijd bij Librije’s zusje**, de toon is direct gezet… We krijgen papadum van wortel en ananas met schuim van wortel en gember als amuse op tafel en kiezen voor het lunchmenu met 3 gerechtjes, als er maar wel tortellini in zit…

De ceviche van corvina met kropsla, leche de tigre en kombucha is niet te groot maar wel heel lekker,

en zo ook de tortellini van Remeker met verschillende structuren van ui. Als ik naar de foto’s kijk ziet het er een beetje uit als “plaatjes koken” maar de smaak zit er aan en het is allemaal heel verzorgd.

Ondertussen genieten we van een glaasje chenin blanc van Babylon’s Peak (RSA, 2016) en smeden we plannen voor de komende zomer, Ferhan (ik mag knulles zeggen) en ik zien elkaar elk jaar geruime tijd op de playa in Spanje, een gevoel dat we zo lang mogelijk vast proberen te houden, en wat vandaag verstevigd wordt door de zon en de buitentemperatuur.

De  rundersukade met zwezerik , kastanje en bospaddenstoelen  is ook weer super maar staat haaks op ons gevoel vanmiddag en de setting, maar wie had dan ook verwacht dat we op 5 oktober nog zo lekker buiten zitten. De lieve meneer zegt dat inderdaad net vandaag de herfstkaart is ingegaan, en dat ze niet gerekend hadden op dit mooie weer.

Middels een paar stukjes kaas verlengen we ons samenzijn nog een half uur en dan is het tijd voor de vrijdagmiddagfile terug naar de Randstad (die later ontzettend blijkt mee te vallen). Topadres!

De Houtloods | Burgemeester Brokxlaan 1041 | Tilburg | bel 013 850 9200

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.