Zoals veel restaurants tegenwoordig chef’s uit het buitenland halen, ik ga binnenkort naar  Josean Alija, chef van Nerua* in Bilbao (ooit at ik hier de beste aubergine ever) die bij Rijks gaat koken, zo haalde chef/ondernemer Michiel van der Eerde van Zuid (en C, en Baut Paradijs) de mannen van Breda, Guts & Glory en Maris Piper binnen, Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk.

De setting is in Zuid, tegenover het Olympisch stadion (vroeger zat hier de Nightshop), op een snoeiwarme maandagavond. Glaasje bubbels op de stoep, oestertje (zie boven), en dan naar binnen voor o.a.

haring met koolrabi, groene aardbei, mierikswortel en vinaigrette van spekbokking (Breda)

snijboon met messeklever, bosui, bundelzwam, lavas en kervel (Zuid)

kabeljauw met kalfshersenen, eekhoorntjesbrood en kalfsjus met Colatura (Breda)

Anjou duif met pistache, mini biet, kippenlever en sherry (Zuid)

Hollands melkrund met aubergine, groene tomaat, beurre noisette en uienbloem (Breda)

chocolade met koffie en Baileys, gezouten karamel en tonkabonen (Zuid)

Stuk voor stuk lekkere gerechtjes met wat mij betreft een hoofdrol voor de snijboon en de duif. Een super-initiatief, want wat van ver komt is helemaal niet altijd persé lekker, het blijkt dat een “verre” buurman uit dezelfde stad dus ook een prima partner kan zijn voor een culinair event.

Dank mannen, ik kijk uit naar de volgende…

Restaurant Zuid | Stadionweg 320 | Amsterdam | bel 020 210 33 21 | info@restaurantzuid.amsterdam

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.