Ik ben nooit zo van de relatie-avondjes maar als kameraad John van Heman en Bloem Bloem me uitnodigt om in zijn hal in Mijdrecht te komen eten moet ik 2 keer nadenken! “Ja maar weet je wie er komen koken; Onno Kokmeijer en Stefan van Sprang”. Ik sluit de nadenk-periode direct af en haak aan.

De ontvangst is aan de rand van een industrieterrein en nadat ik vriend Martin uit de aanpalende gym redt (even verkeerd gelopen) duiken we een donkere hal met een lange rode loper in. Aan het einde van de loper is een soort van plein met een grote ronde keuken met stervormig lange hoge tafels met krukken. Beeldig opgedekt, en de dames en enkele heer die me normaal bij Heman Verhuur in Amsterdam te woord staan als ik een kratje glazen kom brengen of halen schenken ons nu in en rennen met borden en schalen

De beide topchefs (Ciel Bleu** en Aan de Poel**) staan in het midden, ogen relaxed, maar werken hard. 1ste gerecht is ganzenlever met cacao, baharat specerijen en kweepeer, waarvan ik denk dat ie van het bord waait zo klein, maar wat toch de perfecte portionering is. En lekker!

Daarna gebrande en gemarineerde zeebaars met gegratineerde merg, ponzu-tapioca en ziltige crème, wederom top en het blijkt dat ondanks de amateurs die normaal achter een buro zitten de avond loopt als een trein. Ongekend.

De wagyu short rib, met citroen, sjalotten & trappeur is botermals en hoef je eigenlijk niet te snijden. Best vet, maar da’s wagyu, maar wat een smaak.

Ik ben sinds kort in training maar dat vergeet ik abrupt als de witte chocolade met kokos, zuring en citrusvinaigrette voor mijn neus staat, die ik toch nog half opeet.

John heeft zelf ook wel eens relatiemomentjes en weet dus hoe belangrijk het is dat zo’n avond top moet zijn maar vooral niet te lang moet duren, dus om 22:30 staan we allemaal buiten. Geweldige avond, lekker eten en vooral gezellig met mijn G6-vriendjes kunnen lullen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.