In de zoektocht naar altijd weer wat nieuws geraken vader en dochter in de Camperstraat 48-50 bij de gelijknamige winebar. Niet zomaar want ik lees die ochtend een recensie van Elisabethonfood op Instagram die lovend is, en ik vertrouw haar. Er is nog plek maar je kunt maar tot 20:00 aanschuiven omdat de keuken daarna dichtgaat. 20:20 kan nog net, maar dan moeten we wel dooreten… 20:20 it is!

48|50 ligt aan de zijkant van het OLVG recht onder het raam waar ik als gehospitaliseerd kereltje van 9 uit het raam keek als mijn ouders na het bezoekuur de straat uitreden. Snik. De zaak is ruim opgezet en de muur naast de wc’s wordt geheel ingeruimd door een walk-in-wine-closet met grote ramen. Gaaf ding! Gaaf zijn ook de wijnen die voor het raam mogen staan, die ik evenwel niet terug vindt op de kaart (o.a. Pulligny Montrachet van Ramonet), maar misschien sla ik het hoofdstuk krachtpatsers over. Het wordt een Marsanne van Yves Cuilleron (F, 2016), niet superspannend, gewoon lekker.

Wederom een zaak waar de chef alle al beslissingen heeft genomen en gewoon één menu maakt (èn een vegetarische optie), wel zo makkelijk. 3 gangen voor € 34, 4 gangen voor € 40 en 5 voor € 48,50, in alle gevallen inclusief zuurdesembrood met Guernsey boter. We starten met knolselderij met olie van daslook em “icetea” van citroenverbena. Lekkere millefeuille van net niet gare knolselderij met de “icetea” die ik niet helemaal snap, lekkere olie en een verdwaald takje waterkers.

Tweede gerecht is de corvina met moqueca-saus (Braziliaans visgerecht) en okra, waarbij de saus te zwaar is ingekookt. De smaak zit er zeker aan maar best heftig en zout.

Er is iets misgegaan bij de bestelling dus de vergeten gegaarde bloemkool met curry wordt nageserveerd en is superlekker.

Pièce is procureur (varken) met een puree van pastinaak, een klein bosje enoki en weer zo’n zwaar ingekookte saus (ik waarschuw bij kookles de mensen altijd dat je een saus moet laten inkoken tot ze lekker is, niet tot ze mooi lobbig is).

Resumerend, prima avond, maar met de dochter is het altijd leuk, en okay eten. Communicatie over wijn is om de een of andere manier wat lastig, er wordt wel driftig achter de schermen geproefd, maar op de vraag “is de Marsanne een goede keuze” wordt ontwijkend geantwoord.

48|50 | Camperstraat 48-50 | Amsterdam | www.4850.nl | no telephone


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.