Nog snel even een receptje ondanks dat het weekend al is begonnen en de meeste boodschappen al gedaan zijn. Enjoy!
Recept Afdrukken
Lamskebabs met gerookte yoghurt
Instructies
Meng lamsgehakt met rode ui, koriander, bosui, gember, knoflook, komijn en peper en breng op smaak met zout.
Verdeel het gehakt in 6 gelijke delen en vorm van ieder deel een lange dunne worst die je op een rvs satépen drukt. Leg 3 uur in de koeling.
Meng volle yoghurt met de gekneusde kardamompeulen en zet in de bbq.
Zorg dat de bbq brandt met slechts een paar kooltjes. Gooi wat rookmot op de gloeiende kooltjes en rook 15 minuten (zorg dat de temperatuur niet boven de 30ºC komt). Controleer de rooksmaak en herhaal eventueel het roken. Stook het vuur op in de bbq naar 180ºC.
Vis de kardamompeulen uit de yoghurt en breng op smaak met miso, wat citroensap en zout en peper.
Gril de lamskebabs om en om krokant tot een kerntemperatuur van 60ºC.
Serveer met de gerookte yoghurt en een "hot sauce".
Dit recept staat in Simple Smart BBQ, uitgeverij Carrera, foto’s Dennis Brandsma.
Bij vallen de kebabs uit elkaar op de kamado. Hoe kan ik dit voorkomen.