In de komende weken plaats ik de recepten die we dagelijks in Topchef maken op mijn blog.


Alle recepten komen uit Robert Kranenborg en mijn koker, en zijn gezamenlijk door ons aangepast aan de thuiskok die lekker voor 4 personen wil koken.

1. – bestrooi de vierkante stukken bakpapier met peper en zout

2. – leg een filinke plak aardappel in het midden van het bakpapier  en leg daar de zalm 

3. – snijd de ui, venkel en Spaanse peper in julienne op de mandoline en leg om de zalm

4. – rasp er wat citroen en gember over heen

5. – leg peultjes en zeekraal op en om de zalm heen

6. – druppel wat witte wijn, Kikkoman en rijstolie over de zalm

7. -vouw het bakpapier goed dicht en zet de pakketjes 8 minuten in  een voorverwarmde oven  op 200°C

8. – vouw de pakketjes open en leg de stukken zalm nog even in  een warme koekenpan.

9. -aroseer* de stukken zalm met de sappen uit de pakketjes tot de  juiste garing is bereikt, en serveer met de groentes.

*aroseren is het constant met een lepel bedruipen van de vis met warme braadsappen.


Recipe By: RJK en JJ
Serving Size: 4


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.