Ik sluit m’n stukje over L’Oasis af met ” Er zitten meerdere chefs aan onze tafel zonder sterren waar ik liever (en lekkerder) eet “, en een paar dagen later is het zover. Michiel Deenik nodigt me uit voor een “hardhat” rondje in zijn nieuwe zaak The Traveller in Amsterdam Zuidoost, wat ronduit spectaculair wordt. The Traveller gaat 4 november stilletjes proefdraaien en dan eind november echt open, daar hoor je nog meer van.

Na afloop “moet” ik een stukje wagyu proeven van een prospect-leverancier in zijn Roast Room waarna we oversteken naar Visaandeschelde. Toen mijn vriend Steven en ik nog geld hadden lunchten we hier steevast iedere week, altijd aan tafel 1 waar we beiden met het gezicht naar de zaal zaten en ons verbaasden over de gasten terwijl we ons te goed deden aan het heerlijke eten.

Vandaag starten we met een klein oestertje met citrus en ponzu, waarna de lekkerste bouillabaisse die ik (al jaren) ken. Mooie stukjes vis, wat garnalen, een scheermesje, alles schoon en super op smaak. Daarbij croutons, aioli en kaas (de croutons heb ik zelf graag wat groter zodat ik bootjes van brood, aioli en kaas kan maken) en een flinke slabber.

Hoofdgerecht is rogvleugel. Zacht van binnen en krokant van buiten, wat alleen maar lukt door de rog continu te arroseren (met een lepel overgieten) met kokende boter. Bizar goed! Hierbij kleine gebakken halve spruitjes, cantharellen, pommes dauphine, zeesla en truffel, en niet te vergeten een geweldige saus.

In plaats van dessert komt er een stukje kaas, waarna koffie met warme madeleines en een vanillecrème. Top!

Visaandeschelde | Scheldeplein 4 | Amsterdam | bel 020 675 1583 | valetparking

(als ik Michiel vraag om de exacte omschrijving van de rog drukt hij me zijn menu ” Visaandeschelde” in de hand. Deze meer dan geflatteerde foto staat op de achterkant).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.