Na het geweld van de afgelopen weken ben ik een beetje klaar met “sterren-eten”. Zet mij maar weer eens lekker aan een blankhouten tafel op een gewoon stoeltje in een eetcafé als ik thuis een keer niet wil koken. Zogezegd zo gedaan rijden we vorige week naar Brasserie Geesje in Kortenhoef. De zaak heeft aan de buitenkant de allure van een gezellig dorpscafé, en binnen wordt je wat betreft gezelligheid niet teleurgesteld alleen is het geen café maar een brasserie  die op een “gewone” woensdagavond rammend vol zit, goed dat ik even heb gebeld.

De kaart is overzichtelijk ingedeeld en bevat 10 voorgerechten ( 7,50, 10,=, 12,50), 10 hoofdgerechten ( 17,50, 20,=, 22,50) en 10 desserts ( 7,50, 10,=, 12,50), wat ik een ruim aanbod vind gezien de hoeveelheid gasten en de 2 koks in de deels open keuken. De wijnkaart is al net zo overzichtelijk als de menukaart, er is een aanbod van 20,=, 25,= en 32,50 en we gaan voor een prima Chablis van Domaine Chatelain uit de laatste categorie.

Er komen warme broodjes met een soort kruidenboter en ik houd het safe en start met een prima boerenpaté met wat augurkjes en een zoete chutney van appel en pomedori tomaat (7,50).

Hoodgerecht is kalfsschnitzel (17,50) waarbij op de kaart staat dat die is gepaneerd en daar is geen woord van gelogen. Er zit een (te) dikke panade omheen en de schnitzel lijkt gefrituurd waardoor de panade is losgekomen van het vlees. Helemaal niet erg alleen is het gekke dat de schnitzel donker van kleur is en bij kalfsvlees zou je een meer blanke kleur verwachten. De smaak is overigens prima, zo ook die van de bijgeleverde mayonaise à la ravigote.

Het garnituur in de vorm van coleslaw is prima, de frieten zijn super-krokant gebakken en de appelmoes, die volgens ons hoort bij schnitzel, is perfect.

Op eigen verzoek hebben we snel kunnen bestellen en staan we dan ook weer na een uur buiten, ik houd ervan. Prima bezoek.

 

Brasserie Geesje | Kortenhoefse dijk 157 | Kortenhoef | bel 035 656 1022


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.