De boys zijn een weekje op reis, jaarvergadering van de G6, (Steef, Peter, Gijs, Ferry et moi) waarbij we starten in Rumpt. In Rumpt woont onze Giel en die heeft een hernia dus die gaat niet mee. We huilen een half uurtje en het tweede halve uur eten we een salade van kreeft met linzen en drinken we ons eerste glas. We gaan door want Ferry en ik hebben ons eerste rendez vous van de trip bij Gilbèrt en Chloe van Studio in Maastricht.

Na een bizar goede GT in de bar van Beaumont Hotel, waarbij vooral de eigengemaakte tonic hoog scoort, lopen we in 3 minuten naar restaurant Studio. Dit is mijn tweede keer dit jaar in Studio, en ik vind dat altijd link, zeker na de betovering de eerste keer. Ik ben vanavond niet met de vrouw en 2 lieve vrienden, maar met mijn vriend Ferry, dus de sfeer is volledig anders. 2 foodies die elkaar al jaren niets meer te vertellen hebben en zich daardoor volledig kunnen werpen op la nourriture hahaha.

De ontvangst is allerhartelijkts, maar we zijn dan ook in Limburg, en na een kleine stoelenshuffle zitten we aan de stamtafel en heb ik vol zicht op de keuken. Omdat ik 6 maanden geleden al vrij uitgebreid ben geweest in beschrijvingen en ooh’s en aah’s houd ik het nu kort… De Crozes Hermitage Cuvée Marine van Luc Tardy (F, 2020) gaat erin als koek, wat ook geldt voor de tartaar van toro, crisp van aardpeer, kombu, vinaigrette van gefermenteerde pruim, granny smith sponszwam (meesterlijk);

2de gerecht zijn lamellen van kabeljauw, groene harissa (soort pesto), chutney van coeur de boeuf (tomaat), en Bouchot mosseltjes (subliem).

Daarna donburi. Sushirijst (een bodempje), met tartaar van ossenhaas, Ikura (zalmeitjes), gepocheerde Gillardeau oester en luchtige saus van katsuobushi, de gedroogde en daarna geschaafde buik van de bonito, zie boven (unreal).

Door met langoustine met schuimige bisque, tandoori masala en pinda vinaigrette (wow).

Er komt een nieuwe wijn, Pietradolce Etna Rosso (I, 2020), maar we moeten ook een slokje proeven van de door hun in het arrangement geschonken wijn, Beodoba van de Saperavi druif uit Georgie, superleuk (en lekker)!

Pré-pièce is Black Angus short rib met sjalot en beurre blanc van gefermenteerde witte asperges, sambai vinaigrette (top)

Waarna Schotse roodpoot patrijs, met jus van ma-la olie, willde paddestoelen en zuurkool met kokos (fantastisch).

Toe is er ijs van zelfgemaakte miso van zuurdesem (inderdaad, van het oude brood), met genixtimaliseerde pompoen (in alkalische vloeistof geweekt waardoor er een andere structuur ontstaat), crème van boterbabbelaar, en sinaasappel (het einde).

Wat moet ik zeggen…? Er staat een superlief team in de bediening, die in plaats van dat wij hen complimenteren zij ons complimenteren (“er zit dynamiek in jullie tafel”), er zijn goede wijnen op een overzichtelijke kaart (en vakkundig advies), en er is lekker eten. Lekker eten…? We zijn het er broederlijk over eens, dit is beyond een 1ste ster, maar hangt volle bak tegen een tweede aan. Nie normaal…

Studio | Wycker Grachtstraat 24 | Maastricht

dinsdag t/m zaterdag voor lunch en diner


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.