Ik kan geen pruim meer zien hahaha. Nee hoor, valt mee, ik heb vooral geëxperimenteerd en dat doe ik meestal niet met 10 kilo tegelijk. De kelder puilt dus niet uit van de pruimen, ik eet geen jaar ‘alles met pruimen’ er is nog genoeg plek voor andere vruchten en groentes. Ik stort me straks lekker op de pompoen (eind september, ruim op tijd voor de kerst).

De laatste vandaag, pruimenchutney, tikkie spicy, ik houd ervan!

Recept Afdrukken
Pruimenchutney
Maaltijd sauzen
Prep Tijd 60 minuten
Porties
g
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Prep Tijd 60 minuten
Porties
g
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng pruimen met ui, bruine basterdsuiker, gember, mosterdzaad, Spaanse peper, rozijnen, azijn, steranijs, kruidnagels en kaneel aan de kook en laat onder af en toe roeren ± een uur indampen.
  2. Controleer de dikte, je moet ± 700 gram chutney overhouden aan één recept.
  3. Schep de chutney in met kokend water gespoelde weckpotten en laat op z'n kop afkoelen.
  4. Bewaar op een koele en donkere plek.
Notities

* De Spaanse peper ontzaden is een (spicy) keuze, net als het gebruik van natuurazijn (ik gebruik liever een van de wijnazijnen van Forum).


Reacties

  1. Door Eugene de Bles

    Ziet er super uit, zeker de moeite waard om te proberen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.