Het is zover, La Mejor Mesa gaat beginnen. We zitten om 9:00 aan de koffie maar eigenlijk starten we om 9:30 al de motor. Ate checkt zijn eerste 5 makreeltjes van gisteren nog even en wij gaan de laatste spullen afmaken en de boel per gang klaarzetten. Er was al een plan maar er komt nu ook een tijdschema, goddank is Ferry net zo’n nerd als ik, toeval en improviseren is niet ons ding, tenminste als het niet hoeft.

Dat laatste, improviseren is toch aan de orde want het regent pijpenstelen. Er passen eigenlijk maar 18 man in de naya als het regent en het zijn er 28 maar met passen en meten weten Nicoline en Denise het erin te krijgen.

Vamos empesar, ofwel ‘we gaan begonnen’ zoals Ferry al ruim een jaar roept en om 13:00 arriveren de eerste gasten, krijgen ze een glaasje cava waarna ze al vrij snel aan tafel worden geplaatst. Staand borrelen is geen optie, amuse staand eten al helemaal niet… Enfin 2 tafels van 9, 1 van 8 en 2 aan de counter (Lorenzo en fotograaf Ivo), 28 couverts en we gaan knallen! Hieronder het programma met het menu.

13:30 ontvangst/praatje

13:45 frikandel langomayo en kaviaar (frikandel van Kusters met langoustinemayonaise en Royal Belgian kaviaar JJ), espuma calabaza y truffa (schuim van pompoen met witte truffel FvH)

14:15 burned mackarel mandarin-kosho y kalamanchi (aan één kant gebrande en kort gemarineerde makreel met mandarijn-kosho en kalamanchi-parels JJ)

14:45 timbale loubina y gamba blanca (timbaal van zeewolf met blanquette van witte gamba FvH)

15:15 topinambur & smoked eel y aceite de higo (soep van aardpeer, Ierse gerookte paling, olie van vijgenbladeren JJ

15:45 torrija y foie con Coca Cola (wentelteefje van melkbrood met crème van foie, zachtgegaarde eendenborst en gelei van Coca Cola en ananas FvH)


16:15 caveman carne, tomato, tomaat y tomato (longhaas ‘caveman’, met tartaar van tomaat, aardappel ‘en cube’ en mosterdzaadsaus, zie boven JJ)

17:00 lumumba bite (choco-cup met gelei van Tia Maria, crème van chocolade en gesuikerde peper JJ)

 

17:15 lemon minestrone (groente en vruchten met citroencake en ‘soep’ van cava en vanille en kaneel JJ)

17:45 soufflé grande naranja (soufflé van Grand Marnier FvH)

Het is één groot feest. Het servies loopt als een malle, iedereen is blij, en ondanks dat mijn bbq is uitgewaaid en verregent krijg ik ‘m op tijd weer aan de praat en is zelfs het vlees een succes hahaha. Iedereen blij, de uitnodiging voor volgend jaar zit al in de tas en totaal gesloopt leg ik diep in de nacht het moede hoofd neer… Topdag!

foto’s: Ivo Geskus


Reacties

  1. Door Han

    Fantastisch mooi, Julius!
    De frikandel is mij zeer bekend – rij er speciaal voor naar Margraten zodra in het Zuiden.
    De rest leest en ziet er overweldigend en jaloersmakend uit; wat een mooi feest!

  2. Door Ate

    Het was een uniek weekend Julius!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.