Ik ben op reis, kamperen in Canada. Noem het vakantie, zo noem ik het althans, met een vleugje werk want ik doe inspiratie op voor een nieuw boek (terwijl ik me ’s ochtends door de jetlag heen vecht om een ander boek af te maken hahaha).
Uit eten gaan is er niet bij hier, is ook best onhandig om je 9 meter huis achter je aan te slepen naar een restaurant, die er overigens bijna niet zijn hier. Er wordt dagelijks gekookt op open vuur en omdat de steaks je na een paar dagen de neus uitkomen gebruiken we de skillet veel. De investering van CAN$ 43,99 (€ 32,33) in de Lodge 12” skillet heeft zich al ruim terugbetaald.
Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook gehakt
- 400 g saucijzen (breakfast worstjes)
- 625 ml tomatensaus
- 250 g rigatoni
- 12 blaadjes basilicum gescheurd
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm de skillet voor boven het vuur.
- Fruit ui bestrooid met wat zout aan in olie en voeg knoflook toe.
- Haal de worstjes uit hun jasje en verdeel in stukjes. De stukjes kun je tot balletjes rollen, hoeft niet.
- Bak de stukjes/balletjes worst rondom aan met ui en knoflook in de skillet tot ze beginnen te kleuren en voeg de tomatensaus toe.
- Laat de saus onder regelmatig roeren warm worden en wat indampen. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook de pasta al dente volgens de instructies op het pak en serveer met de saus waar je 1 minuut voor het opdienen de basilicum doorroert.