Lekker weer vandaag dus rol de barbie maar naar buiten (en als het ineens gaat regenen gaat dit ook prima binnen, op een kleine shichirin, zo’n ideaal Japans bbq’tje of op een bakplaat). We breken de week met een vegetarische pompoen, en wil je ‘m vegan ruil dan de honing in voor ahornsiroop.
Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 3 el tahini
- 75 ml citroensap
- 1 teen knoflook geperst
- 100-150 ml water
- cayennepeper
- platte peterselie gesneden, naar smaak
- 1 pompoen medium formaat
- 100 ml olijfolie
- 30 ml honing
- 3 takjes salie alleen de blaadjes, gesneden
- 50 g geschaafde amandelen getoast.
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maal tahini, citroensap en knoflook fijn in de keukenmachine en vroeg al draaiende water toe tot de gewenste dikte. Breng op smaak met zout, cayennepeper en peterselie.
- Snijd de pompoen in rechte plakken van gelijke dikte en verwijder de zaadjes.
- Meng olijfolie, honing en salie en haal hier de pompoen doorheen.
- Bestrooi de pompoen met zout en grill aan beide krokant.
- Strooi geschaafde amandelen over de pompoen, rasp er nog wat citroenschil overheen en serveer met de tahini-citroensaus.