Je verwacht niet direct een leuk en lekker restaurant op een industrieterrein in Amersfoort, maar toch zit hier, pal naast de Weber Academy, restaurant Rauw. Bij Rauw gaat het duidelijk om vlees, getuige de inpandige slagerij, en daar hangt dan ook vandaag een halve koe voor de rekken met ribben die daar liggen te dry-agen.

Hier geen Angus, Simmentaler of Wagyu, al het vlees komt van dubbeldoelkoeien van verschillende boerderijen die allen de laatste 9 maanden worden afgemest bij een en dezelfde boer. Dubbeldoelkoeien geven eerst een paar jaar melk en als de productie wat afloopt worden ze afgemest tot vleeskoeien.

Ik was eerder bij Rauw, op een wilde avond met vriend Arjen, met wat Ott’jes en een megafles Tignanello en het enige wat me toen is bijgebleven, buiten lekker eten, drinken en gezelligheid is de roze bril van Maarten. De bril is vandaag groen, het is iets minder mooi weer dan de vorige keer dus we zitten binnen, wat een goed beeld geeft op keuken en slagerij.

We starten met oesters met vinaigrette, gedroogde ham met hazelnoten, extreem lekkere huzarensalade,

steak tartaar en opgerolde Pekingeend pannekoekjes met ragfijne bosui en gesneden pepertjes. Alles lekker, zo ook de Rully Deux Montille van broer en zus (F, 2012).

De dames (vrouw en dochter) gaan aan de burgers, de heren (zoon et moi) voor de ribeye van de eerder genoemde dubbeldoelkoe. Lekkere Béarnaise, pepersaus en chimichurri, krokante frietjes, groente, het is allemaal fijn, en zo ook de Condado de Haza (E, 2014).

We rijden morgen vroeg naar Spanje dus we slaan zoet en koffie over, bij de deur staat Maarten met een fles Rully voor onderweg, 2de topavond bij Rauw!

Rauw, Kaliumweg 8, Amersfoort, bel 033-461 9394


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.