Toonaangevende groothandel en importeur in interieuraccesoires, èn vrienden, waren hier gisteren te gast. Ik had met Jan vorige week een powerlunch gehad bij Spring (zie 9-12) om e.e.a. door te nemen en ik geloof dat het allemaal wel goed ging. Het was medewerkers en partners, waarbij de medewerkers moesten koken. We hadden als alternatief voor de partners een wijndingetje willen doen, maar Harold kon niet en ik wilde geen ander. In plaats daarvan had Norman (Trapman, hoogleraar in de klei, volgens Theo) een paar blokken klei meegenomen waar de tafeldecoraties van moesten worden gemaakt. Waanzinnig, waarvan acte, een last-minute creatie van Frans Piek aan het glas (voor wie me niet direct herkent, it’s me!!)

Het menu was erg uitgebreid, Jan wilde dat ieder eiland voor iedereen kookte, dus hadden we 15 gerechten, te weten; viskoekjes. krokant gebakken olijven, dadels gevuld met bacon en foie gras, thaise kippensoep, blanquette de veau, couscous met lamsvlees, gestoofde kabeljauw met gremolata, kipkebabs met sesam, met uiencompote gevulde portobello’s, curry van tomaten, salade van kropsla met balsamico, mousseline van aardappel met bosuitjes en groene kruiden, witte rijst, tropische syllabub, appel brulée en zoete minestrone. Wat veel allemaal, maar wel in kleine porties. Er was alleen wat mousseline en couscous over. Jan had wel pijn na afloop (teveel gegeten) en Annemarie Pasquale ook, haha.
De krokant gebakken olijven, gestoofde kabeljauw met gremolata en de met uiencompote gevulde portobello’s vind je volgend jaar allemaal in m’n nieuwe boekjes!!

Ik ga vanavond bij Pascal eten, morgen lees je alles!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.