Het is de 3de donderdag van augustus en traditiegetrouw reis ik af naar Maastricht voor het Preuvenement. Deze keer niet in gezelschap van G6- of andere horecamannen maar met mijn lieve dochter Okky die dat zuidelijke geweld ook wel eens wil meemaken. Omdat Maastricht nog best een stukje touren is besluit ik een tussenstop te maken bij de Lindehof** in Nuenen. Met chef Soenil Bahadoer heb ik wel eens een klusje gedaan voor Gastronomix, ik vind het een mooie gast, en Ok zat laatst naast hem aan een diner, dus er is een band.

De binnenkomst, de chef staat achter de deur te wachten, is hartelijk en Soenil weet zich werkelijk alle allergiën van Okky te herinneren en dat zijn er een paar (allergiën is onzin, ze vindt gewoon veel niet lekker). We worden aan tafel gezet en het feest gaat eigenlijk al meteen beginnen met 2 krokantjes van gamba en doperwt met espuma van rode curry, phulauri van doperwt (soort falafel), enveloppe van komkommer met tzatziki en aardbei gemarineerd in ginger ale en longpepper.

Er komt nog brioche van curry met kerrie emulsie, een bonbon van bloody mary en bleekselderij,

krabsalade met limoen en krokant van sambal, en kokosnoot met Thaise curry. Zo…, de kop is eraf en de chef komt vragen wat we willen eten…

Daar gaan we en ik probeer het zo sec mogelijk te beschrijven; Kabeljauw met kaviaar, algen, zuring, bakeljauw en vinaigrette van karnemelk en zeekraal, hierbij rouleau van kabeljauw in kombucha bouillon met zeesla.

Zeebaars met kreeft, yam, pompoen en vinaigrette van chili en mango (zie boven). Coquille met buikspek en saus van kokos en tamarinde.

Wagyu met zoete aardappel, crème van kousenband en saus van sambal en groene peperbes, hierbij nog wat gemarineerde wagyu in crème van kimchi.

Prédessert; terrine van foie gras met schuim van gecondenseerde melk en banaan en sorbet van bramen. We slaan het dessert over en rollen een half uur later rustig richting Maastricht.

Als ik het eerder in het verhaal heb over “het feest kan beginnen: heb ik het niet alleen over het eten maar zeker ook over de service. De sommelier, Edgaras Razminas is een hilarische gastheer die 5 talen door elkaar spreekt en je constant entertaint met one liners en grappen, maar als het erop aankomt alles weet van wijn en spijs. Vraag hem vooral over een demo van zijn digestief-karretje, briljant.

We dronken de geweldige Where dreams have no end van Silvio Jermann (I, 2015), de lekkere Saint Peray van François Villard (F, 2016), en een slokje Wieninger Nussberg Wiener Gemischter Satz (AU, 2017) wat ons niet bekoorde, maar da’s een kwestie van smaak. Bottom line dan maar; een geweldige lunch waarin de Surinaams Hindoestaanse roots, maar ook de vakantie van een week geleden naar India een grote plek innemen in het smaakpalet en inspiratie van de chef. Is dat erg? Ik vind van niet en kan het hebben, vind het ook wel bijzonder, maar kan me voorstellen dat het duizelt na 15 verschillende gerechtjes (waarvan 8 bites) met de eerder genoemde invloeden (meer foto’s op Facebook).

Lindehof | Beekstraat 1 | Nuenen | bel 040- 283 7336 | donderdag t/m maandag open, zaterdag geen lunch


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.