De trouwe volger weet dat ik het niet zo heb op de catering van luchtvaartmaatschappijen, die van de KLM in het bijzonder. Zeker in de business class, waar je toch een hoop geld kwijt bent, is het aanbod vaak mager en niet heel erg lekker. Dit ligt zeker niet aan de chefs die hun naam aan de menu’s verbinden (momenteel Jonnie Boer), maar eerder aan het goedkope inkoopbeleid aan de kant van de cateraar.

Mijn nieuwsgierigheid werd dus ook gewekt toen ik hoorde dat de KLM een eigen restaurant zou gaan beginnen boven de businessclass lounge op Schiphol, betalen op een plek waar het normaal gesproken gratis is… designed by Concrete, inspired by Joris Bijdendijk (Rijks*)

Mijn nieuwsgierigheid werd groter toen ik voor de reis naar Afrika om 11:10 incheckte bij de ontzettend aardige maître van Blue, een prachtige tafel met uitzicht op het platform kreeg, evenals 2 amuses bestaande uit 1) tartelette met pompoen en geitenkaas 2) rettich gevuld met crème van duindoornbes en gepofte quinoa. Een prima start, samen met een glaasje Eradus sauvignon blanc van de familie Eradus uit Nieuw Zeeland (1018).

Ik heb bewust niet ontbeten en ga voor 3 kleine voorgerechtjes; Groene gazpacho van komkommer, gele tomaat en -paprika, granaatappelpitjes, brunoise van watermeloen, gegrilde avocado en Hollandse burrata. Wonderschoon!

Hierna een stukje gegrild buikspek geglaceerd met soja, waarbij salade van venkel met puree van witte bonen, en saus van zwarte knoflook. Volle smaken, erg lekker.

3de gerechtje is een signatuur van Joris en eet ik niet voor het eerst. Een prachtige millefeuille van rode biet, met een beurre blanc met tomasu* en peterselieolie.

Tjemigdepemig wat lekker (*Tomasu is een sojasaus uit Rotterdam of all places, die 24 maanden wordt gefermenteerd op oude eiken whiskyvaten).

Er wordt nog een beetje Eradus bijgeschonken en in ben helemaal happy. Dadelijk lekker aan boord, eten overslaan*, fillempie, hahaha… De lieve maître brengt me naar de lift en ik wandel superrelaxed naar de gate. Dit kan ik echt iedereen aanraden, gewoon een ruim uurtje eerder naar Schiphol. Op naar Afrika!

Blue | Schiphol |reserveren via bluereservations@vermaatgroep.nl

*De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik toch de carpaccio van Jonnie (gerookt rundvlees met ingelegde komkommer, hazelnoot en sesamdressing) aan boord heb geprobeerd, die prima was. Dit ging niet op voor de kip teriyaki in cashewnotensaus (niet van Jonnie).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.