Ik laat me bekwamen door iemand in de (spel-)regels van social media en daar horen ook betere foto’s bij. Omdat mijn foto’s, op een occasional basset na, vooral over eten gaan heb ik de hulp ingeroepen van culinair blog-fotografe Wendy en waar kan ik beter onderwezen worden dan aan tafel (in dit geval in Hofstede Meerzigt)… waar over het algemeen de actie, althans de mijne plaats vindt.

We schuiven om 12:00 stipt aan in Zoetermeer, en na een snelle koffie gan we beginnen, met 3 bereidingen van Parmezaanse kaas (schuim, bonbon, krokant met olijventapenade) gemarineerd in rijstazijn en bepoederd met zeealgenpoeder, waarvan acte (boven- en zijaanzicht hahaha).

Er komt nog een amuse, een hoorntje van brickdeeg met compôte van kweepeer en waterkersgel.

Wendy leert me dat de camera op zijn kop houden vaak werkt wat betreft de hoek, en dat fotograferen in de portretmodus ook vaak een goed idee is. Het daarna bewerken in snapseed is onontbeerlijk en niet eenvoudig maar ik vorder redelijk. Voorgerecht is geconfijte schelvis met schorseneren à la crème, postelein, rammenas en mierikswortel,

Waarna een rouleau van gamba met wortel, waar ik in de opwinding geen foto van heb… We willen veel foto’s maken en eigenlijk weinig eten (en vooral weinig drinken) maar dat is tegen de dovemansoren van chef Alain en sommelier Sermad praten… Tussendoor een raviolo met truffel, bulgur op risotto-wijze, enoki paddenstoelen en bouillon van cèpes, waar ik een foto van maak die volgens Wendy zo briljant is dat er niets meer aan hoeft te gebeuren. Voila!

Pièce is bloemstuk van het MRIJ (Maas, Rijn, IJssel rund van Piet van de Berg) met rode kool, knolselderij, kruidkoek, appelgel en een bitterbal van de sukade.

Er komt nog een baba au rhum en wat structuren van mandarijn met chocolade, dragon en yoghurt ijs maar het is paarlen voor de zwijnen, we zijn te diep in het fotograferen en bewerken, dat gaat voor… Heerlijke lunch, veel geleerd!

Hofstede Meerzigt ” Zonnenberg 10 | Zoetermeer | zaterdag geen lunch, zondag gesloten | www.hofstedemeerzigt.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.