We hebben hier vorig jaar (zie post 23 juli 2018) onverwacht zo goed gegeten dat we zeker terug gaan. Er zijn 2 shifts, de eerste tussen 19:00 en 20:00 en weg om 21:45, en de tweede om 22:00. We gaan 2 keer, de eerste keer om 20:00, met een lichte tijdsdruk wat niet nodig blijkt te zijn, de tweede keer doen we de laatste shift en is de tafel niet klaar. We wachten buiten op straat in een megadrukke toeristen-winkeltjes allure. Geen feest!

Aan tafel een half uur later is het wel een feest, o.a. met de Clarión Somontano (E, 2014) en de Clio uit Jumilla (E, 2015). De licht zwetende eigenaar is een wijnliefhebber en heeft behalve een aantal excellente huiswijnen ook nog wat extra’s in de klimaatkast liggen. Onderstaand de gerechten die we beide avonden hebben gegeten;

We starten zoals vorig jaar met de kussentjes van ei in aardappeldeeg met Iberico chorizo, die je in één hap naar binnen gooit, divine, waarna calamares tempura en groente tempura. De eerste zou je à la romana verwachten maar maken ze hier in tenpurabeslag. Lekker!

Ook lekker zijn de avocado rolletjes met mango vinaigrette, de millefeuille van aubergine, tomaat en pesto, en de geconfijte en gefrituurde artisjok met romescu. We moeten van de chef aan de tartaar van tomaat, waar me echt niets aan lijkt maar o wat heb ik dat fout. Echt bijna vlezig en zeldzaam pure tomaatsmaak,

De oktopus van de bbq met pimenton de la vera is prima, het kamado bbq’d wagyu met confit van piquillo pepers geweldig,

maar de premium kalfs “sparerib” valt erg tegen. Ze maken ‘m in een 48 uur garing en dat doe ik qua smaak toch echt liever met varken. De baas komt uit de keuken en zegt dat de chef bij hoge uitzondering een arroz voor ons wil maken, wat ze normaal alleen voor de lunch doen. Het wordt de  arroz met zeewier en foie, die ongelooflijk lekker is.

Ondanks de goede huiswijnen geef ik nog even een lijstje van de andere mogelijkheden; sketch-una palma van Gonzalez Byas (ze hebben ook de 4 -palmas, je moet er van houden, is de beste wijn van de wereld zeggen ze, ik noem het gewoon sherry. Wel goede!)-as bateas-arate espadeiro rias baixas-atalier Rául Pérez.

Gozos Mundanos, Carrer dels Traginers, 10, 17480 Roses, +34 972 45 83 71, alleen diner, beslist reserveren


Reacties

  1. Lekker. Ik wil dit proberen 🙂 Ze zien er allemaal heerlijk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.