Als er één plek is waar ik van kinds af aan kom is het het strand van Almadrava in Rosas. Als kleine jongen (2-3-4-5-6-7-8 jaar) speelde ik hier op het strand en later (30) ben ik teruggekomen met de vrouw die het plekje ook kende uit haar jeugd. Toen onze  eigen kids nog klein waren huurden we een appartementje 3 meter van het strand en openden we aan het begin van de vakantie een rekening in het aanpalende restaurant. Na 2 of 3 weken was het altijd even slikken maar hadden we wel een supertijd gehad. Om de boel goed te praten bleef ik in die tijd roepen “dat je het voor dat geld niet zelf kunt maken”. Welnu, die tijd is voorbij, de prijzen worden sinds jaar en dag jaarlijks met 5% verhoogd en ze hebben gelijk!

Het restaurant wordt al ruim 20 jaar uitgebaat door Guillermo, zoon van eigenares Marguerita, en zit tijdens het hoogseizoen tjokkieblokkie vol, zeker voor de lunch. Er zijn 2 zits, 13:00 en 15:00 en je moet echt reserveren wil je niet zomaar een uur of langer wachten. Als om 17:30 de laatste gasten van tafel gaan wordt de bezem er doorheen gehaald en begint het feest, zij het wat rustiger, om 20:00 weer. De meeste mensen zitten buiten onder de luifels, grote families en ouderen zitten vaak aan grote ronde tafels van 10 binnen. Service is strak, eten is prima en de wijnen zeer betaalbaar zoals overal in Spanje.

Wij eten hier eigenlijk al jaren hetzelfde, pan con tomate,

ansjovis uit l’Escala, de superbe gazpacho, empedrat (combi van witte bonen, stokvis en escalivada met voor mij een half eitje erbij, zie boven) en fideuà (pastagerecht) of paella. Alles is lekker!

Toe een Sancho Panza non plus (Cubaan) en een carajillo (espresso met brandy) en bij extreem feest de fameuze tarta au whisky, zo uit de fabrieksdoos met een scheut J&B erover heen.

Santallúcia | Avinguda de José Diaz Pacheco 72 | Roses | Spanje | bel 972 255105


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.