Ik zag m’n zuster 20 jaar vrijwel elke dag, op kantoor en we reisden ook veel samen. Deze periode ligt alweer ruim 10 jaar achter ons. We spreken elkaar nog steeds een paar keer per week, maar zien elkaar te weinig, dus lunchen we af en toe samen (veel te weinig).

Het is een snikhete 24 juli als we aan het kleine watertje in Buitenveldert in de schaduw worden neergezet. Gijsbrecht (Gijsbrecht van Aemstelpark) is waar jaren John Halvemaan zat met zijn Esther. Toeval bestaat niet roep ik altijd, en zo ook vandaag niet want John zou vandaag 70 zijn geworden.

De nieuwe uitbaters zitten hier een paar maanden en hebben het vak o.a. bij mijn vriend Alain Caron geleerd. We starten met een glaasje Xarello van Agusti Torello Mata (E, 2018) en een plankje charcuterie waardoor mede-eigenaar en sommelier Robbert Flipse in Florence geïnspireerd raakte om de horeca in te stappen. De prima oesters, Fine de Claire Grand Cru, komen ongetwijfeld uit de koker van mede-eigenaar Edwin de Koeyer (Brut de Mer).

De lunch (à la) carte is bescheiden (3 voor-3 hoofd-1 kaas-1 toe), er is geen menu, en ik begin met een salade van tomaat, paprika, zeegroenten, gerookte yoghurt en een hazelnootdressing, die prima is.

De wijn is op (m’n zuster zuipt als een vis) en we stappen, op advies van Robbert, over naar een wijn uit Tenerife of all places, Suertes del Marqúes “Trenzado” (E, 2017). Superlekker. Pièce is zeebaars met zeekraal, asperge en beurre blanc, die perfect is bereid, maar niet berespannend is. Resumerend; goede lunch, lekkere gerechten maar mozeskriebel wat was het warm…

Gijsbrecht | Van Leijnberghlaan 320 | Amsterdam | bel 020 2259124


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.